Нови подробности за драмата със застреляния собственик на заведение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
13:06 / 02.09.2017
13443
Нови разкрития за убийството във Виноградец. Официалната версия на полицията и прокуратурата относно убийството във Виноградец е, че става въпрос за нещастен инцидент. Близките на жертвата твърдят, че 6-годишното дете, което беше посочено като неволен извършител на стрелбата, няма нищо общо с престъплението, а истинският убиец се прикрива.

Лазар Влайков, който бе задържан за 24 часа за това, че е предоставил оръжието на детето, вече е освободен от ареста. Срещу него няма подвдигнати обвинения, нито е привлечен като обвиняем.

Собственикът на ресторанта е застрелян пред очите на дъщеря му. Във фаталната вечер тя е била сред гостите на тържеството. Твърди, че не 6-годишното момче, а Лазар Влайков е произвел смъртоностния изстрел към баща й.

"Моят баща стоеше на този стол, като пейката сега е разместена. Лазар стоеше тук. Лазар стреляше от пейката в седнало положение нагоре. Баща ми виждате къде е стоял. Ударната му рана е точно тук от ляво. Под мишницата е улучен, като той обичаше да стои така с кръстени ръце, а детето си играеше ето тук. Пистолетът до последно беше в Лазар Влайков. Той стреляше последно и последният изстрел пак е бил от него. Няма как детето. Направи две крачки и се строполяса тук. Държеше се и викаше защо го направи. Защо ме рани към Лазар", разказа в ефира на Нова телевизия Деница Тонкева, дъщеря на застреляния собственик.

Близките се опасяват, че разследването няма да е обективно. Смятат, че истинският стрелец ще бъде прикрит. По думите им още във фаталната нощ Лазар Влайков звънял на един от прокурорите в Пазарджик.

"Те са като братя. Той го пази постоянно. Каквото и да се направи, той е конфликтна личност Лазар Влайков. Той уби моя мъж като куче за нищо", коментира Павлина Тонкева, съпруга на застреляния.

Лазар Влайков има няколко криминални прояви. За това два пъти е бил изключван от ГЕРБ. И днес в дома му не откриваме никого. Роднините на Лазар Влайков избягват коментари по случая.

Мнението на хората в селото за Лазар Влайков са от едната до другата крайност. Едни го описват като добър и авторитетен, а други като конфликтна личност.

От полицията в Пазарджик са категорични, че става дума за нещастен инцидент като изстрелът според разследващите е произведен от 6-годишното дете.


Виж коментарите (9)

Още по темата (20):
04.11.2018 Общинарят Лазар Влайков влезе в затвора
29.10.2018 Окончателно: Съветникът Лазар Влайков влиза в затвора за 4 години
30.05.2018 3 години и 4 месеца затвор за Лазар Влайков, той призна вината си
27.04.2018 Пловдивската прокуратура с шокиращи подробности за фаталната нощ във
Виноградец
26.09.2017 Пуснаха Димитър Тонкев срещу хилядарка
12.09.2017 15 разговора провел Влайков с жена си Мими след инцидента с ресторантьора
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).