ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нови камери по дърветата снимат нарушители, няма ги в Waze
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 18.10.2021Коментари (16)20227
© dizzyriders.bg
Пътната полиция в България разполага с нов модел камери, които в момента се тестват в полеви условия, а някои от тях вече работят и снимат нарушители на закона. Новите камери на КАТ могат да бъдат прикрепяни към крайпътни дървета, без необходимост да бъдат разполагани върху познатите триноги.

Отделно вече няма да е необходим дежурен патрул в непосредствена близост до самата камера. Добре прикрита, тя може да бъде оставена да работи самостоятелно за определен период и по този начин да бъде незабелязана от шофьорите.

От КАТ са наясно, че почти всички техни камери за скорост биват отбелязвани в приложения като Waze или в групи във Фейсбук. По този начин се възпрепятства установяването на системни нарушители, получаващи информация къде има патрули на полицията в цялата страна. 

При тестове на новите модели камери за скорост от КАТ са установили, че липсва информация за тях в приложенията и в социалните медии. В края на август започна и кампания на КАТ по обръщане посоката на стационарните камери, познати на шофьорите от години. Честа практика е шофьорите в сниманото платно да спазват ограничението за скорост, а от другата страна да го превишават значително.

Не е тайна, че пътната полиция използва и автомобили без означения, че са полицейски. На пръв път изглеждат цивилни, но са собственост на областните управления. В последно време зачестиха случаите, в които през или до такива коли се снимат нарушители. Столичната пътна полиция отскоро използва черен ван Mercedes-Benz Viano, нищо не издаващ, че до него има разположена камера. Единственият най-сигурен начин да се предпазите от снимка и скъпа глоба е просто да спазвате ограниченията за скорост и като цяло Закона за движение по пътищата, пише dizzyriders.bg.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой помни ли онези картонени имитации на патрулки дето някой ги измисли да ларне парите, а на втория ден ги препикаваха тиражите и кучетата,и сега така, да се лапнат едни пари.Пълен смях,а нощем кой ще ги пази,Аааа????
0
 
 
Нормално.И в гробищните паркове има камери отдавна,в училищата също.Така е.По спирките също има камери отдавна и във Варна.
+1
 
 
Ако КАТ не похарчат една торба държавни пари няма да са КАТ. Какво пречи да се направи софтуер, който да използва съществуващите стотици камери на тол системата и АПИ и да следи за средна скорост? Е, това няма да струва милиони за закупуване на нови камери и катеренето на КАТ като катеричоци по дърветата, за да закачат хранилките с нашите пари.
на 18.10.2021 г.
0
 
 
Ами логично сега катаджиите ще се крият по дърветата и няма да нарушават заповеда на Рашков , да се крият в храсталаците... Вече е време и малко правилника да вземе да се пооправи и да се налегне на проверките на младите водачи и някои проблеменни групи , като да речем бакшишите и двуколесните...
0
 
 
Евала, Тлибани ! Това е достоен и интелигантен подход. Всички Държавни органи да се наврат в храстите и да дебнат. Те, българите не са хора, те са дивеч. Така се вдига авторитета на Държавните органи. Всички в гората и там си стойте.
0
 
 
Представям си куките как се катерят по дърветата като маймуни за да ги сложат хахахаха Ако си карате по правилата, няма да ви дреме за тъпите им камери.
+2
 
 
Нали ще им трябва време за монтаж, което ще е достатъчно да бъдат отбелязани във в Waze. А когато падне мрак ще бъдат ......
Aнонимен
на 18.10.2021 г.
+6
 
 
Преди 15 години гледах полицейски автомобил ш една европейска страна с камера на покрива. Обикаля улиците без да спира. Постоянно. Оказа се, че снима неправилно паркиралите. Снима си камерата и софтуера автоматично генерира глобите. Няма такъв филм като "Ся ко ша праим?" или "Ама моля ти се, само спрях за минута". Ако някой от КАТ или МВР искаше реално да въведе ред, отдавна можеха. Но не би - хранилките са по-големи от всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: