ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нов силен трус в управляващата коалиция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 21.04.2022Коментари (0)2610
© БГНЕС
ИТН упорито търси нови и нови начини да разтресе управляващата коалиция, в която участва. Партията на Слави Трифонов се държи така от битката за БНБ, която загуби. Преди на мушката й беше само ПП. Днес обаче се прехвърли върху ДБ. 

Това стана с декларация на депутата от ИТН Иво Атанасов от парламентарната трибуна. Той напомни, че в началото на февруари т.г. парламентът сформира временна комисия за промени в конституцията. Тя беше оглавена от съпредседателя на ДБ Христо Иванов. До този момент обаче, почти 3 месеца по-късно, комисията не е заседавала нито веднъж. По този повод Атанасов изрази съмнението си, че Христо Иванов действително желае да си свърши работата. Тъй като Иванов е един от лидерите на ДБ, ясно е, че атаката срещу него всъщност е и атака срещу дясната формация.

Самата комисия няма възможност да свърши работата си, тъй като депутатите от опозицията отказват да участват в нея. Иванов наскоро направи вял опит да призове противниците на управляващите всички да потърсят начин да работят заедно. От ГЕРБ-СДС посрещнаха апела му враждебно и поискаха първо да получат извинение за всички атаки и обиди, които са получили, откакто не са на власт.

От този неуспешен призив се възползва Иво Атанасов, за да посочи язвително, че не може да се рестартира нещо, което не е стартирало. И обяви, че заради действията на Христо Иванов като правосъден министър в кабинета "Борисов 2“, управляващите били "поставени в патовата ситуация да се молим на г-н Гешев (главният прокурор – бел.а.) да напусне поста си“.

"Имам вътрешно усещане, че човек, който е участвал в правителството на Борисов и не е успял да направи конституционни реформи, който му е казвал "г-н началник“ и му е правел чупки в кръста, не може да изпълни функциите на комисията“, атакува Атанасов десния политик. Съпартийците му от ИТН посрещнаха обидните му реплики с ръкопляскания.

Накрая Атанасов настоя за оставката на Иванов като председател на комисията. И добави, че на 3 май, когато се навършват 3 месеца от нейното сформиране, ИТН ще поиска закриването й, а функциите й да бъдат поети от парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси.

Странното беше, че Христо Иванов не се постара особено, за да защити себе си и комисията, която оглавява. От трибуната той коментира, че на предстоящия съвет на управляващата коалиция във вторник, представителите на ИТН ще бъдат свободни да му поискат оставката. "Аз на драго сърце ще я връча", допълни той, предава "Сега".

Десният политик обясни, че се е опитвал да намери начин да се изпълни оригиналния замисъл на комисията – в нейната работа да се включи и опозицията, за да може "да изпълни своето предназначение да бъде неутрална платформа за диалог". Но така и не се доизказа, за да обясни защо този опит се е провалил.

"Нека политическите органи на коалицията да решат дали има смисъл от тези опити. Иначе аз, разбира се, ще бъда много доволен ИТН да закрие конституционната комисия. Всичко хубаво", завърши изявлението си Иванов. Така остави впечатлението, че и той самият вече се е отказал от органа, за който ДБ преди настойчиво се бореше.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: