Нощните заведения по Черноморието в шок от мерките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
22:31 / 10.07.2020
11581
Забраната за посещение на дискотеки, барове и нощни клубове на закрито най-силно ще засегне летните курорти.

Разрешава се нощните заведения да работят само на открито и то под изричното условие - заетост от 50% от капацитета и спазване на дистанция от метър и половина. Заведенията на закрито ще бъдат отново затворени. Държавата затяга контрола и започват масови проверки за спазването на правилата в ресторанти, барове и дискотеки.

Часове преди да стане ясно, че дискотеките отново ще бъдат затворени, екип на Нова телевизия отиде в меката на нощния живот по Черноморието – "Слънчев бряг", за да провери  спазват ли се мерките за безопасност. Още на влизане достъпът е контролиран, а любителите на нощните забавления се допускат един по един - през 2 метра. "Взели сме всички мерки - има стикери за отстояние от 2 метра, има дезифектанти навсякъде, тоалетните се чистят често. Разстоянието между масите е метър и половина, но ние не можем да сме пъдари на клиентите хората да спазват мерките", заяви Веселин Борисов - собственик на заведение в "Слънчев бряг".

Няколко часа по-късно се оказа, че това е бил последният шанс за купон на закрито по морето, поне до края на извънредната обстановка. Мярката ще е пагубна за бизнеса, тъй като разходите за персонал, гостуващи артисти и дезинфекция вече са направени, пресмята Веселин Борисов. Според собствениците на заведения и сега правилата се спазват стриктно и няма доказателство, че заразата идва от заведенията.

"С отстояние между масите има как да не се допуска струпване. За жалост тази черна тази статистика с многото тестове гони тези туристи. Не разбирам какво провокира този черен пиар", коментира Лъчезар Захариев - собственик на заведение в къмпинг "Градина". Според туристите на морето нощен живот трябва да има, но при спазване на всички мерки. Правилата в откритите заведения остават - дистанция от 1.5 метра, до 4 човека на маса и предпазни средства като маски и шлемове за персонала.

Спазват ли се мерките ще проверяват контролните органи през следващите дни. Според новите правила на масови събирания като сватби, кръщенета и балове ще могат да присъстват до 30 души.

Виж коментарите (7)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).