Нона Караджова ще открие международна конференция за управление на водите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:39 / 19.03.2011
1414
Министър Нона Караджова ще открие международна конференция "Интегрирано управление на водите на Балканите и в Източна Европа", организирана от Басейнова дирекция «Източнобеломорски район» с център Пловдив, съвместно с френската Агенция по водите «Артоа-Пикарди» и Международния офис по водите, Франция.

Събитието е на 21 март 2011 г., понеделник, от 10,00 часа, в Новотел "Пловдив", зала "Пловдив", ул. "Златю Бояджиев" №2.
Брифингът е предвиден за 11,00 часа в същата зала, веднага след официалното откриване.

Целта на форума е обмяна на опит и добри практики в интегрираното управление на водите в региона на Югоизточна Европа и в световен мащаб. За участие са поканени представители на 15 страни от Европа, Международния офис по водите, Франция, Мрежата на басейновите организации от Централна и Източна Европа (CEENBO), Френската водна агенция «Артоа-Пикарди», български експерти, работещи в областта на управление на водите от МОСВ, ИАОС, Басейновите дирекции, РИОСВ и др., както и представители на заинтересовани страни в управлението на водите като областни и общински администрации, неправителствени организации, ВиК-оператори, фирми и асоциации.
Конференцията е тридневна и се провежда по повод Световния ден на водата 22 март и 10-годишнината на Рамковата директива по водите. Резултатите от нейната работа ще бъдат принос към предстоящия Шести световен форум по водите, който ще се състои през март 2012 година в Марсилия, Франция.

Фокус в работната програма на конференцията е сесията на тема: "Управление на градските води: ключови теми и приоритети за действие», която е обвързана с водещата тема на Световния ден на водата за 2011 г. - "Вода за градовете: отговор на градските предизвикателства".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Моторист загина след тежка катастрофа
Край на прохладното време
Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева мес...
Предрекоха безкрайни тапи за шофьорите към Слънчев бряг
БСП избра заместник на Нинова
Насекомо, което пренася вируси като денга и зика, трайно се е уст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).