Нинова: Нека покажем, че сме независим народ, който държи съдбата си в свои ръце

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:26 / 22.09.2022
984
Днес почитаме паметта на героите, дали живота си за свободата и независимостта на Родината ни. Най-истинското признание за тяхното дело ще бъде съвременните българи да докажем, че сме свободен и независим народ, който държи съдбата си в свои ръце. Решенията за България трябва да се взимат в България от българския народ и в негов интерес. Намираме се в такъв момент - да решим на кого да поверим управлението на страната. Отстраненото от власт 12-годишно корумпирано управление на ГЕРБ търси реванш.

Ние от БСП искаме нов модел на управление - правова, социална и сигурна държава със стабилно правителство и силни институции. Като министри в правителството доказахме тези приоритети с реални резултати, а не с празни обещания. И сега предлагаме разумни и възможни решения още за първите 100 дни, които са най-важните за тежката зима: таван на цени, компенсации за индустрията, увеличение на заплати, преизчисление на пенсии, безплатни лекарства и учебници. Искаме парите от бюджета да се харчат за тези мерки, а не за нови 8 самолета. Вчерашното решение на служебния кабинет за още 8 нови самолета ще струва на България 1,3 млрд. лева. Това са средства, които в тази криза са необходими на българските семейства и българската икономика. А и не е работа на служебното правителство, което не избрано от българския народ и на което му остават още десетина дни, да взема такива стратегически решения, с които да задължава България за години напред.

На тържественият ритуал по повод Деня на независимостта присъстваха още кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, проф. Георги Михайлов – втори в листата за народни представители, Богдан Боцев, както и останалите кандидати от листата на "БСП за България“ в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).