ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Никола Минчев: Политиците трябва да намерим пътя към всички останали
Автор: Петя Кузева 13:12 / 22.12.2022Коментари (1)1098
© Фокус
За мен лично това, което трябва да правим ние политиците, е да намираме пътя към всички останали. Това каза в актуалното студио "Важните говорят“ на Радио "Фокус“ заместник-председателят на Народното събрание и депутат от "Продължаваме промяната“ Никола Минчев. "Първо, защото българският избирател така ни е подредил, не е дал на никого особено голяма численост на парламентарната група. Второ, защото това изисква парламентаризмът – в диалога да се намира пресечната точка и най-доброто решение. Това, което аз се стремя да правя, ако останалите го оценяват, радвам се“.

Никола Минчев коментира и току-що завършилото Световно първенство в Катар. Според него финалът между Аржентина и Франция е бил "мач на историята“. "Аз си признавам, че бях за Аржентина. Стисках палци на Меси да попълни това последно място в колекцията си, защото смятам, че той го заслужава. Аз съм фен на спорта, но обичам да чета, да се интересувам какво се е случило в миналото. Другото, което също трябва да се отбележи, че това което Меси и Мбапе направиха на финала също е историческо“.

На мен лично ми е много неприятно това, че футболът се използва за политически прояви, допълни Минчев. "Някои приемат много тежко загубата, като че ли някой друг е виновен. Не трябва да се използва за политически цели футболът никога, защото това трябва да е хоби, това трябва да е развлечение. Набърка ли се политиката, това просто почерня играта“.

Относно миграционната политика на ЕС, Минчев каза, че никога не би се изправил срещу правото на хората да избират къде да живеят. "Но когато отидат да живеят някъде, трябва да спазват правилата на страната, в която са“.

Във връзка с корупцията, заместник-председателят на Народното събрание смята, че надали има страна в света, в която няма изобщо корупция. "Това е една безкрайна борба между хората, които се опитват да използват властта за лична изгода и тези, които се борят с това. На европейско ниво тази борба е много по-напреднала, на много по-високо ниво. Да, може да има скандали, но общото усещане е, че когато има някаква корупционна афера на Запад, шансът това да не ти бъде простено, да понесеш отговорност за това е много по-голям, отколкото тук. Ние в България дори вече сме свикнали, че ако има корупционен скандал, участниците в него да излязат сухи, това е ежедневие“.

Ако употребяваш обиди към опонента, категорично се затваря възможността той да те чуе, смята Минчев. "Освен това е ужасно невъзпитано. След като ме свалиха от председателския пост на Народното събрание се чух с проф. Герджиков, той беше много мил, за което му благодаря. Проф. Герджиков все пак е колега юрист и колега председател на много високо ниво“.

Конкретно не съм участвал в обсъждане на измененията в Кодекса на труда относно минималната работна заплата, това че някой не се обърнал специално към мен, не ме кара да се чувствам пренебрегнат. "Когато този въпрос ще се разглежда в зала, ние ще заемем позицията, че минималната работна заплата трябва да е основна.“

На въпрос на водещата за отношенията на ПП с президента Радев, Минчев заяви, че още от самото начало това, че са ги определяли за президентска партия, не е било вярно. "Бързо се видя, че не е вярно. ПП е самостоятелен политически субект, който не координира позициите и действията си с някой друг, включително и с президента. Ние с президента по доста теми имахме различни мнения, но това не е непременно проблем. Но квалификации на цели политически партии за мен са абсолютно неприемливи, каквито направи президентът Радев за нас. При всички положения Денков и Гюров ще отидат при президента за връчване на мандата. Кой друг ще ги придружава, това ще видим, когато в крайна сметка се насрочи срещата“.

Изглежда, че трите парламентарни групи – ГЕРБ, ДПС и БСП, които подкрепят измененията в Изборния кодекс имат готовност да преодолеят президентското вето, но ще видим утре, смята Минчев. "Надявам се, че ще има някакъв разум, но трудно“.

С оглед заявките на политическите сили шансовете да излъчим правителство с втория мандат не изглеждат големи, заяви Минчев. "Относно третия мандат, нека да видим първо на кого ще бъде връчен той“.


Още по темата: общо новини по темата: 876
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/146 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ВИЕ ТЪПАЦИТЕ ОТ ПП ХВАЩАЙТЕ ПЪТЯ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ - ХАЙДЕ ЧАО ЧАО ЧАО .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: