Невиждана мания за пазаруване в Одрин, след като българският лев се "покачи до 6 лири и 43 куруша"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:19 / 20.11.2021
42164
Около 12 000 туристи от България и Турция идват на пазар в Одрин, в делнични дни са 6-7 хиляди. Тези, които остават да нощуват, реално харчат по 500 евро на човек.

Те оставят значителна сума валута, нужна на икономиката на града и страната. Това твърди пред агенция DHA Реджеп Зъпкънкурт, председател на Търговско-промишлената палата в Одрин.

"С повишаването на валутните курсове в Турция много туристи от България и Гърция се стичат в Одрин за пазаруване. Все повече стават пристигащите от съседните страни, идват в града с автобуси за шопинг тур и превозни средства, организирани от техните страни.

Градските пазари са местата, които привличат най-голямо внимание на туристите, които пазаруват в търговски центрове, квартални бакалии и обекти по улиците. Българският лев се покачи до 6 лири и 43 куруша и това увеличи броя на туристите от България“, пише DHA, цитирани от 24rodopi.com.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
Над 2 млрд. лева дължим на банките
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).