Не е за вярване! Българските власти не знаят къде точно се намира семейство Арабаджиеви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:31 / 10.03.2019
12194
Интересни детайли от разговора си с Георги Семерджиев – Жоро Шопа, разкри репортерката на bTV Рада Досмусчиева, изпратена в Испания да снима къщата на Семерджиев, където бяха арестувани Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Жоро Шопа  не пожела да бъде сниман, нито записван, тъй като срещу него имало два атентата и присъствието на медиите значително излагало живота му на риск.   Въпреки това в разговора си с журналистите той споменал, че семейство Арабаджиеви дошли в дома му два дни преди ареста. Това твърдение се разминава с разказите на съседите, които ги забелязали там много преди това.  

Впечатляващото имение е под защитата на закона и не може да бъде снимано. На място се появила и полиция, която предупредила журналистите.   Това, което правело впечатление, е че персоналът в голямата къща е съставен само от българи. Семерджиев твърди, че тя си е негова. По думите на репортерката, Семерджиев посочил, че Арабаджиеви сами са се предали.  

В сградата на Съдебната палата в Барселона, Испания се помещава т.н. "Аудиенция професионал" – институцията, която трябва да реши дали да екстрадира семейство Арабаджиеви обратно у нас. Все още не е ясно кога в Испания ще бъде гледано делото за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви, но се очаква се до две седмици да бъдат разгледани исканията на българската държава.  

Проверка на bTV показа, че в българските власти не знаят къде точно се намират семейство Арабаджиеви. МВР, МВнР, Министерство на правосъдието и прокуратурата твърдят, че в момента те са под испанска юрисдикция и най-вероятно са в ареста в Барселона.   Кабрера де Мар е луксозно селище, в което живеят много граждани на източноевропейски държави. Средната сума на имотите са около 1,2 млн. евро. Там властите защитават хората с пари.

Виж коментарите (1)

Още по темата (142):
16.02.2024 Нотариуса е изнудавал за над 1 млн. лв. известните пловдивски олигарси Ветко и Маринела Арабаджиеви
08.01.2024 Огромна победа за сина на пловдивски олигарх
28.01.2023 Ветко и Маринела Арабаджиеви не са забравени, пак са на мушката
21.04.2022 Семейството на Ветко и Маринела Арабаджиеви се радва на голям успех
05.12.2021 Николай Банев вече е на свобода, само срещу "скромните" 500 000 лева
18.08.2021 Печално известна бизнесдама вилнее по морето, хич не й личи да е болна
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).