ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нашенци тарашат частни домове в Испания, собствениците обаче не разбират
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:11 / 08.07.2021Коментари (1)1851
©
Двама българи са арестувани, след като претарашили сериозен брой домове на баровци в Испания. Прибраните в град Фуенхирола отговарят за 4 обира, но се счита, че са извършители на повече взломове.

Българите набелязвали богаташки къщи из Коста дел Сол, еквивалента на френския Лазурен бряг. Маскирали се като туристи, зидари или художници и пременени така, за да не будят подозрение, започвали сериозен обход. След него вече атакували набелязаната цел.

Самото издирване започва като операция "Корехидор". Началото й е дадено, след като собственици от различни места по крайбрежието започват да подават сигнали, че им липсват ценни предмети от дома, въпреки че няма следи от взлом. Ченгетата започват да подозират, че са използвани т.нар. магически шперцове, които не оставят следи и които наши бандити вече ползват в Испания. Оказва се точно така, а извършителите отново са българи.

Те се местели през няколко месеца из страната, за да не се набиват на очи. Последно се нанесли във Фуенхирола, където са задържани. При тараша в дома на дуото са намерени бижута, чанти, парфюми, 1450 евро и инструменти.

Разследващите имат основания да смятат, че основното скривалище за плячката е някъде другаде. След задържането е проверена щателно колата, с която двамата се придвижвали. Оказало се, че под нея, към шасито са лепнати магнитни кутии, в които апашите държали ключове, друга техника и плячката, основно бижута и пари.

Според криминалисти нашите и преди са правили подобни обири. Не е ясно дали става въпрос за групата, за която "България Днес" неотдавна писа. Тогава бяха прибрани четирима човека - трима мъже и жена. Групата бе смесено българо-испанска, а участниците от 31 до 51 години.

Разследването започва още през декември миналата година в резултат на подадена жалба. Мъж от Аликанте твърди, че домът му е обран и изчезват много бижута, мобилни телефони и електронни устройства. Криминалистите започват работа, но тя се оказва много трудна. Причината е, че в къщата няма никакви следи от присъствие на чужди хора. Не са счупени врати или прозорци и ченгетата отначало дори имат съмнения в самия сигнал.

През следващите месеци става ясно, че обирът си е съвсем реален и е дело на групата, която всъщност е много активна и действа най-вече по Средиземноморското крайбрежие. Членовете й непрекъснато пътували и правели удари на най-различни места. Прибирали пари и ценни предмети. По-късно плячката е продавана на черния пазар и от нея апашите също получавали доста високи суми. Част от жертвите изобщо не разбирали, че са ограбени, заради липсата на всякакви улики за евентуално престъпление. Смятали, че са загубили ценен предмет, и търсели вината в себе си или у близки.

Начинът на действие на престъпните банди, действащи с т.нар. вълшебен шперц, е доста любопитен. Набелязва се къща, като един предварително проучва в района и в самата сграда да няма камери. След това вратата се отваря с подправен ключ. Това било дело на други двама от бандата, които, след като свършвали работата си в съответния дом, винаги заключвали. Действали с ръкавици и подходящи дрехи, за да не оставят дактилоскопични следи и евентуално разследващите да намерят и сравнят ДНК.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 08.07.2021 г.
0
 
 
Не са нашенци, пришълци от Индия са. Случайно подслонили се в Факулкето, Столюпиново, Максуда и др.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: