Наша детегледачка в Брюксел се размина на 5 минути със смъртта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:49 / 23.03.2016
3225
"Жива и здрава съм! Благодаря на Господ, че успях да хвана предния влак на метрото." С тези думи, публикувани във Фейсбук около 15.15 часа вчера, Тонка Маргаритова успя да успокои своите близки в България. 

68-годишната жена работи като детегледачка от година и половина в Брюксел. Тя е майка на заместник-председателя на общинския съвет в Харманли Светлана Николова.

Жената успя да реагира в социалната мрежа, след като няколко часа не е можела да установи връзка по телефона с близките си в България, пише "Стандарт".

Най-голямата й дъщеря Светлана обясни, че също е търсила майка си поне 3-4 часа, преди да успее да разбере дали тя е добре.

Тонка Маргаритова е успяла да хване предния влак на метрото и буквално минути преди взривовете на метростанция "Маалбек" е минала оттам. Тя е била с детенцето, което гледа и всяка сутрин води до училище по едно и също време и по един и същ маршрут с метрото.

"Разбрах,че нещо е станало, по суматохата чак когато слязох на моята спирка. Впоследствие научих, че само 4-5 минути са ме делели от ужаса, от катастрофата и може би от смъртта. Аз имах късмет, но не и другите, които са пътували след мен. 

В този час пътуват предимно ученици, деца с родителите си, работещи. Поднасям своите съболезнования на близките на невинните жертви", разказа за ужаса в Брюксел Маргаритова.

Тя обясни, че в Брюксел до късния следобед са били прекъснати курсовете на метрото и градския обществен транспорт и хората основно са се придвижвали с таксита. 

Една от дъщерите й, които също от години работи и живее в Брюксел, е в момента в България и трябва да се прибира натам в края на март. Заради ситуацията обаче тя все още обмисля варианта дали да се върне в разбитото сърце на Европа. 


Виж коментарите (1)

Още по темата (47):
09.04.2016 Спецчасти отцепиха централен квартал в Брюксел
09.04.2016 Тв водеща направи нещо в ефир, което може да й коства кариерата
05.04.2016 Помислиха двама български шофьори за терористи в Белгия
03.04.2016 Арестуваха близо 100 души в Брюксел
02.04.2016 Арестуваха трети заподозрян за атентатите в Брюксел
02.04.2016 Читател: Защо не пускат с раница в библиотеката?
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).