Намереният убит американец е бил разследван за детска порнография у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:34 / 27.02.2005
1279
СДВР и дирекциите в Пловдив, Стара Загора и Бургас в продължение на 6 месеца са разследвали канал между Съединените щати и България за детска порнография в Интернет. Това съобщи в Стара Загора главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов по повод убийството на 44-годишния американски гражданин Даниел Уедър, чието тяло беше открито вчера в кладенец между гара Яна и Кремиковци в близост до автомагистрала “Хемус”.
Убийството е извършено по особено жесток начин. Американецът е бил пребит с тръби и с дървета и е бил още жив, когато са го хвърлили в кладенеца. Установени са извършителите - 22-годишният Павел, 17-годишният Юлиян и 22-годишният Ангел Ангелов, първите двама са задържани.
Уедър е организирал набирането на малолетни и заснемането на порнографски филми в България. Филмите са снимани в импровизирани студия в апартаменти в столицата и други градове на страната. Сценариите за порнографските филми, снимани с всички "садо-мазо атрибути", по думите на Бойко Борисов, са изпращани от САЩ и в зависимост от тях са набирани участниците, на които Уедър е заплащал между 30 и 50 лева на сеанс. След това филмите са изпращани по Интернет в САЩ.
Освен убийците във филмираните сеанси са участвали четири непълнолетни момичета и няколко момчета. До убийството се стигнало след като едно от момичетата видяло снимката си в мрежата. Момчетата започнали да търсят американеца и да го изнудват да премахне компрометиращите материали, дори е засечен сигнал от Уедър до полицията, че го заплашват, коментира ген.-лейт. Борисов.
Полицията издирва останалите участници във филмите. Американецът не е задържан по-рано, защото българските служби и ФБР са искали да разкрият поръчителите на порнографския канал.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев заминава за Ватикана
Калин Стоянов: Караджов е задържан без да са използвани физическа...
Нова възпоменателна монета на пазара
Огън гори в една от кулите на крепостта Царевец
Хванаха голяма контрабанда на стоки на "Капитан Андреево"
Автотехническа експертиза изяснява скоростта на кортежа на Кирил ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).