Награждават с отпуск изверги във варненския затвор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:09 / 18.01.2018
7893
Районната прокуратура във Варна е предала на съд 54-годишния Илко Ив. от варненското село Болярци за опит да изнасили 75-годишна жена, като я принудил към това със сила и заплашване. Престъплението по член 152, ал. 3, т. 5, във връзка с ал. 1 от НК е извършено от подсъдимия при условията на опасен рецидив. 54-годишният Илко, известен като Исмаил, изтърпявал 12-годишна присъда лишаване от свобода при строг режим, също за изнасилване. В богата му съдебна биография са вписани четири влезли в сила присъди за изнасилване, както и за престъпления против собствеността.

Независимо от тежестта на извършените от него престъпления и размера на последното му наказание лишаване от свобода със заповед на началника на варненския затвор Илко Ив. бил награден с 5 денонощия домашен отпуск от 23 юни до 28 юли 2017 г. Мъжът отседнал при сестра си, която живеела в село Равна гора, община Аврен.

Ден преди края на домашния си отпуск - на 27 юни 2017 г., подсъдимият отишъл със сина на сестра си в дома на потърпевшата 75-годишна жена. Племенникът на Илко трябвало да занесе дърва за огрев на възрастната жена и той го придружил дотам. След като доставили дървата, двамата се върнали в къщата в село Равна гора. Подсъдимият пил до зори, когато решил да се върне в дома на 75-годишната съселянка на сестра си с намерението да я изнасили. С хитрост проникнал в пристройката, където жената спяла.

За да я принуди да излезе извън дома си, Илко светнал лампите на първия етаж на дома й. Събудена от шума, жената излязла да изгаси осветлението. Тогава той се промъкнал в пристройката и се скрил.

След като жертвата влязла, Илко я нападнал, като затиснал устата и започнал да се гаври сексуално с нея. Заплашил я, че ще я убие, и обяснил, че искал да бъде с бяла жена. Опитът му за съвкупление останал недовършен по независещи от волята на подсъдимия причини. Насилникът успял да й причини различни травматични увреждания по време на едночасовото си пребиваване в дома на пенсионерката. Жената подала сигнал и 54-годишният затворник бил задържан на връщане от домашния отпуск. Предстои делото срещу Илко Ив. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).