Над шест килограма хашиш са открити при операция на криминалисти от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 07.08.2015
2523
При акция на криминалисти от ОДМВР - Пловдив и колегите им от дирекцията в Пазарджик е задържана група за разпространение на наркотични вещества. 

По време съвместната акция е иззето и солидно количество дрога. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена от екипи на двете дирекции в нощта срещу четвъртък, в местността "Писковец" край Пазарджик. 

Там били задържани Т.Т. /32 г./ от Долна баня, Н.А. /22 г./ от софийското село Житен, пловдивчаните А.К. /28 г./, В.К. /28 г./ и Н.Н. /41 г./, както и Д.Г. /42 г./ от София. 

У единия от мъжете били открити две полиетиленови пликчета с около 12 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин. 

Проверени са и три автомобила, ползвани от членове на групата - "БМВ Х5", "Порше Кайен" и "Рено". 

Последвало претърсване в къщата на столичанина Д.Г. в съседното село Звъничево. Там полицаите открили 12 опаковани със скоч кубчета кафяво вещество, което се оказало хашиш. Количеството на намерената дрога е 6.3 килограма. 

В имота на софиянеца криминалистите намерили и малокалибрена карабина, заедно с 237 боеприпаса за нея, всичките незаконно притежавани. Резултатите от спецакцията са докладвани незабавно на Окръжната прокуратура в областния град. 

На четирима от мъжете е повдигнато обвинение по чл. 354 а от НК и срокът на задържането им е удължен на 72 часа Предстои внасяне на искане от прокуратурата в Окръжен съд - Пазарджик за налагане на най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража". 

Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната дейност на шестимата мъже.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
До 2026 г. изплащат пенсиите чрез пощите, предлагат да се удължи ...
Българин е похарчил 2 600 лева за бургери
Борисов: Cрамота e да съм на един плакат с Денков
Подробности за инцидента на Централна гара в София 
Царуването на парите в брой е към своя край, скоро ще бъдат помет...
Запомнете тези четири дати през юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).