ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Началникът на отбраната: Сухопътните войски вдъхват увереност със способностите и възможностите си за реакция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:31 / 20.10.2022Коментари (0)1098
©
"С действията си Сухопътните войски вдъхват увереност, че в тази сложна обстановка са на мястото си, способни са и могат да реагират. Те действат като истински военнослужещи и в интерес на обществото“. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес, 20 октомври, на заключителния етап на командно-щабното учение "Балкан 22“. Той поздрави командването и личния състав на Сухопътните войски за планирането, организирането и провеждането на учението.

"Балкан - 22“ е в унисон със задачите, които изпълняват Сухопътните войски, както и с ролята и мястото на Българската армия в осигуряване на отбраната и националната сигурност“, категоричен беше адмирал Ефтимов. Той изказа благодарност на командира генерал-майор Михаил Попов и неговия заместник бригаден генерал Николай Караиванов за това, че с действията си водят организирано и планомерно целия сложен механизъм на Сухопътните войски.

"Показахме, че Сухопътните войски могат да изпълняват задълженията, възложени им от Конституцията, и то, основното – за защита на териториалната цялост на страната. Въпреки че техниката ни не е най-новата, тя е в изправност и с нея се поразяват успешно набелязаните цели. Имаме достатъчно боеприпаси и амуниции за нея“, заяви командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, който е планиращ офицер на учението. Той благодари за професионализма, желанието и чувството за отговорност на целия личен състав на Сухопътните войски.

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който е и провеждащия офицер на "Балкан - 22“, акцентира върху участието на модернизираните танкове Т-72. "Новата техника предполага и нови изисквания към нас и много подготовка. По-големите

възможности изискват по-голяма натренираност и повече знания“, подчерта той.

Двустепенното командно-щабно учение "Балкан -22“ с войски за реални действия на местността се провежда от 13 до 20 октомври 2022 г. на учебните полигони "Корен“ и "Сливница“ и в пунктовете за постоянна дислокация на формированията. В него участват военнослужещи от Командването и щабовете на формирования от Сухопътните войски, както и сили и средства от състава на Военновъздушните сили и Военномедицинска академия.

Темата на учението е "Участие на формированията от Сухопътни войски в отбранителна операция в състава на сухопътния компонент", а основната цел - да се повиши сглобеността и да се усъвършенстват способностите на щабовете при планиране и провеждане на отбранителна операция в състава на сухопътния компонент, както и ефективното управление на формированията.

В рамките на командно-щабното учение "Балкан - 22“ се проведоха осем ротни тактически учения, пет ротни тактико-специални учения, едно батальонно тактическо учение и две тактически учения с бойни стрелби (ТУБС) с наименования "Верея - 22“ и "Пирински страж -22“, в които участваха над 1500 военнослужещи и около 500 единици бойна, специална и транспортна техника. В ТУБС "Верея - 22“, което се проведе на учебен полигон "Корен“, участва механизиран батальон от състава на 2-а механизирана бригада“. ТУБС "Пирински страж - 22“ се проведе на учебен полигон "Сливница“ и в него участва механизиран батальон от 3-о Бригадно командване.

Днес в командния пункт на учението присъстваха висши офицери от Въоръжените сили. След брифинга та провеждащия учението бригаден генерал Николай Караиванов за целите и задачите на учението на "Балкан-22“, чрез видеоконферентна връзка от полигоните "Корен“ и "Сливница“ бяха наблюдавани настъпателните бойни действия на механизираните формирования на 2-а механизирана бригада и на 3-о Бригадно командване.

След приключване на учението от днес, 20 октомври, до 22 октомври по националната пътна инфраструктура ще се извърши придвижване на военнослужещи и военна техника, участвали в ученията, от учебните полигони "Сливница“ и "Корен“ към пунктовете за постоянна дислокация на формированията в гарнизоните Враца, Мусачево, Стара Загора, Асеновград, София, Благоевград и Сливен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: