ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Началникът на МВР с коментар след скандалната грешка на ГДБОП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:17 / 14.10.2020Коментари (0)3854
©
Разпоредена е дисциплинарна проверка за установяване на всички обстоятелства за сгрешения адрес от ГДБОП. Това каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски по време на изслушването си в пленарна зала за грешката при акция на ГДБОП. Той поясни, че служителите от екип номер 9 са разбрали адреса сутринта преди акцията.

"Преди пристигане на място са обезпечили периметъра, въведени са коректните данни, впоследствие обаче е установено, че вместо в блок 7, екипът е пристигнал на адрес в блок 4 в кв. "Левски" Г", допълни министърът.  Той даде разяснение и за самата акция и организираната престъпна група, срещу която е била насочена. "В ГДБОП е получена оперативна информация за организирана престъпна група, занимаваща се с притежание и разпространение на наркотични вещества, незаконнна банкова дейност, осъществяване на действия по рекет, изнудване и други силови действия срещу длъжници, извършване на имотни и финансови измами. Налични са и данни, че лицата извършват дейност, свързана с трафик на хора", каза още Терзийски.

"Във връзка с горепосочената информация, след доклад в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство по описа на ГДБОП - МВР и прокурорски номер по описа на Специализираната прокуратурата", коментира Терзийски. 

"След извършване на множество оперативни-издирвателни мероприятия, които разширяват първоначално постъпилите данни, е установено, че организираната престъпна група е по-мащабна и има разнородна престъпна дейност. Установено е, че ясно изразена водеща функция в групата имат две лица. Едното от които се смята за мозък, а на едно ниво с него е второто отговарящо за силовите действия и намирането на подставени лица, обслужващи интересите на организирана престъпна група", каза още министърът на вътрешните работи. 

"Вследствие на извършените оперативно-издирвателни действия е извършен анализ и е установен целият състав и структура на организираната престъпна група. На 5 октомври 2020 е проведена специализирана полицейска операция под надзора на Специализираната прокуратура, при съвместно участие на сили от ГДБОП, Главна дирекция "Жандармерия", СОБТ, Специализирани полицейски сили СДВР. В хода на проведената операция са извършени предварително планирани процесуално-следствени действия спрямо 16 лица, 28 адреса, 10 моторни превозни средства. Допълнително в условията на неотложност са проведени процесуално-следствени действия спрямо още 10 броя адреси", каза още министърът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: