НСБОП задържа суровина за синтетична дрога за 1 млрд долара

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:02 / 25.01.2005
1320
Цех за производство на синтетични наркотици е разкрит при акция на НСБОП в софийското с. Пасарел. Операцията, планирана преди няколко дни, се провежда в сътрудничество с полицейските служби на Турция, а съвместната дейност е координирана от главния секретар на МВР ген.-лейт. Бойко Борисов, съобщиха от информационната служба на МВР.
Единият от двамата задържани при вчерашната акция е собственикът на имота, предоставил къщата за лаборатория. По първоначални данни съпричастни към нелегалната дейност са и негови близки. Антимафиоти от НСБОП и турските им колеги продължават издирването на още двама български граждани, свързани с работата на цеха за амфетамини. И четиримата са с чисто криминално минало. Огледите на място продължават и към момента с участието на прокурори от Градска прокуратура. Намерените досега над 200 кг чиста субстанция за производство на амфетамин са достатъчно количество за синтезирането на близо 7 тона краен продукт (около 40 млн. таблетки), чиято стойност по цени на дребно възлиза на около 1 млрд. долара - разясни директорът на НСБОП ген. Валентин Петров.
Министър Георги Петканов изказа специална благодарност към началника на Направление “Наркотици” в НСБОП подполк. Иван Цветков и екипа, наблюдавал около месец канала и реализирал успешната операция. “Особено впечатляващ е фактът, че иззетите вещества са на най-високата стойност, разкривана досега" - заяви министър Петканов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).