Мощни сътресения за страшно много пари заради националната лотария, коя ТВ ще изгори?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
20:49 / 04.06.2018
43187
Дидие Щосел може да падне жертва от разтрогването на партньорството с Националната лотария. Това е слух, който излиза от Нова тв след дните на напрежение около скъсването на партньорството между най-гледаната телевизия и най-популярната игра на късмета. Неофициалното обяснение за раздялата, идващо откъм лотарията, е, че в последните седмици липсвало партньорско отношение от медията в общия проект. Най-вероятно става дума за спора около промените в Закона за хазарта.

Финансовото изражение на развода е между 25 и 30 млн. лв., които няма да влизат вече всяка година в Нова телевизия. Конфликтът избухна в момент, в който върви процедура по продажбата на медията от шведската медийна корпорация MTG на чешкия милиардер Петр Келнер. През февруари той се договори да плати 185 милиона евро за най-голямата медийна група в България, която включва 7 телевизионни канала и 19 онлайн компании с приходи за 2017 г. от 100 милиона евро. Очакваше се чехът да плати на шведите до октомври. Според “Капитал" обаче, ако има сделка, ще е около Нова година.

Цената на групата е била определена във вариант със споразумението с Националната лотария и при неговото разтрогване това вероятно ще намали много парите, които MTG очаква да получи от Келнер. Шведите платиха през 2008 г. космическите 620 милиона евро за Нова телевизия, купувайки я от тогавашните гръцки собственици.

“Категоричен трус е за Нова тв подобно развитие. Случи ли се, може да доведе и до голямо намаление на цената на медията, което очевидно е изнервило и MTG. Какво биха направили те, ако един мениджър загуби 30 милиона", риторично коментира човек от Нова тв, попитан за слуха около съдбата на главния изпълнителен директор на “Нова Броудкастинг груп" Дидие Щосел.

Рекламите на Националната лотария по Нова тв вече са с намален обем през първата седмица на юни, показа справка на “24 часа" в програмата на медията. “Това все още не означава, че споразумението е прекратено", надяват се от телевизията. Почти никой там не знае какво се случва. Преговорите, ако има все още такива, очевидно се водят на най-високо мениджърско ниво.

Раздялата между двете страни на практика се е случила още преди 2 седмици, твърди отлично информиран източник. Още тогава Дидие Щосел е разпоредил всички да направят финансови разчети на медийната група без рекламните приходи от лотарията. Вече седмица нито един от двамата партньори не излиза с официална позиция, което показва, че все пак и двете страни се надяват на мирен изход.

В неделя източник от лотарията обаче потвърди, че споразумението е прекратено, а в понеделник пак оттам допълниха, че вече водят разговори с БНТ и bTV. “24 часа" от дни се опитва да говори с Дидие Щосел, но телефонът му не отговаря.

От БНТ и bTV не потвърждават, че има разговори за прехвърляне на Националната лотария. Константин Каменаров, генерален директор на държавната телевизия, напомни, че

Законът за радио и телевизия забранява на БНТ да излъчва реклама на хазарт. Много е възможно обаче в обществената телевизия да се излъчва самата игра без реклами за нея. За подобно нещо забрана няма. По същия начин се показват и тегленията на държавния спортен тотализатор.

Виж коментарите (5)

Още по темата (543):
09.04.2019 Фейсбук върна страницата на Карбовски, той благодари на хиляди
05.01.2019 Пловдивски сервитьор вбеси Слави Трифонов, шоуменът полудя!
28.09.2018 Пребитата красавица Михаела не иска да вижда майка си
24.09.2018 Пловдивски национал се сгоди за русо изкушение от Нова ТВ
02.08.2018 Лудо влюбен в Нели Рангелова полицай й опростил глоба
01.08.2018 Нова изненада на музикалната сцена! Момче пробва да надмине Гери-Никол
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).