Млад мъж пропищя от монопола на мобилните оператори: Рекетират ме!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
21:55 / 10.09.2019
13965
Мобилен оператор рекетира 24-годишен столичанин да заплати 15 такси в пълен размер за използваните от него интернет и телевизия по договор. Причината е, че телекомът не може да предостави услугите на новия адрес на мъжа, но въпреки това не иска да се прекрати договора за тях.

"Мобилните оператори у нас са по-силни от контролните институции и обвързващите им практики могат да те държат в плен до гроб", смята Борислав Иванов, който разказа драмата си пред репортер на лупа.бг.

Мъжът подписва договор за комбинирана услуга интернет+телевизия през декември миналата година. След обстойно проучване офертата на продавач-консултантите и в трите офиса на фирмата е двугодишен договор, тъй като по-малък период не се предлага и не е на дневен ред.

"Като питаш може ли, отговорът винаги е "Не може по-малко от две години. Само с такъв договор използвате промоционалните ни цени", спомня си Борислав.

В крайна сметка мъжът сключва договор за услугата и всичко върви добре до момента, в който не решава да смени жилището с ново. Оказва се, че кооперацията на новия адрес не е окабелена за предоставяне на интернет и телевизия от оператора. И ходенето по мъките започва.

След разговор с представители на мобилния оператор става ясно, че услугата не може да бъде предоставена, освен ако пет семейства в блока не станат абонати на същия мобилен оператор.

"Това си е чиста проба рекет. Не възнамерявам да ставам техен промоутър, който да ходи от врата на врата и да предлага услугите им на съседите си", категоричен е Борислав.

По думите му и останалите алтернативи са безумни и непрактични.

От своя страна прекратяването на договора е практически невъзможен ход. Ако мъжът вземе това решение, то за оставащия период от договора Борислав ще трябва да заплати неустойки в пълен размер според договорените в документа суми.

"Реално промоцията не била чак толкова промоционална", смее се Борислав.

Според него мобилните оператори у нас извършват всякакви своеволия без да се съобразяват с клиентите си.

"Важното е да получават месечните си такси", убеден е младият мъж. Според него правилният ход на фирмата е независимо от обстоятелствата, да осигури на клиентите си услугите, за които те плащат ежемесечно.

Казусът е отнесен до ръководството на мобилния оператор и се чака отговор от тяхна страна.

Името на телекома не е упоменато заради сигналите, които вече са подадени към мениджмънта на фирмата и в Комисията за защита на потребителите.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).