Министър Радев: Камерите ще намалят престъпността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:39 / 23.03.2018
3797
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе домакин на среща между министъра на вътрешните работи Валентин Радев и кметове и кметски наместници от областта. Акцентът на форума, който се проведе в зала "22 септември“, бе повишаване на сигурността, както в градовете, така и в малките населени места.

По време на срещата бе обсъдено намерението на кмета д-р Камбитов за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград. Министър Радев поясни, че монтирането на камери е сред основните механизми, който ще намали престъпността и необходимостта от осигуряване на по-голям човешки ресурс, отговарящ  за спазването на реда. Беше дискутирана и възможността, в случай на необходимост, да бъдат пренасочвани полицейски служители от едно място на друго.

Министър Радев и кметовете, участващи в срещата, се обединиха около факта, че комуникацията между институциите е на добро ниво. Във връзка състоянието на пешеходните пътеки в Благоевград, кметът Камбитов коментира, че няма постъпили предписания, но в случай че бъдат направени такива, Общината ще изпълни всички изисквания, за да бъде подобрена пътната обстановка в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).