Министър Калфин: България не трябва да пада под 7 милиона души

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:26 / 30.03.2016
2517
"Демографската картина в страната е критична. България се движи в една демографска тенденция, която е изключително негативна за бъдещето", заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че страната ни вече е приела редица мерки и сме първата членка на ЕС, която има стратегия до 2030 година. По думите му у нас има подробен механизъм за отчитането на конкретни показатели, свързани с демографската ситуация в страната.

"От 2014 година имаме създаден Национален съвет по демографска политика. Целта на Националната стратегия е населението да не падне под 7 000 000. До 2014 година сме 7 212 00 по данни на Националния статически институт, но освен за броя на населението, в дискусията стана дума и за качеството на живот и огромните неравенства, които демографската политика създава в българското общество. Неравенства, които потенциално крият в себе си нестабилност", коментира още Калфин.

Социалният министър допълни, че страната ни трябва да работи и за ограничаване на процеса на маргинализация на обществото в България.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).