Министър Димов: Водата в Черно море става все по-чиста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
12:55 / 30.08.2018
4349
Този сезон, както и миналия сезон водата в Черно море става все по-чиста. Мерките, които държавата взе с пречиствателните станции дадоха резултати. Това каза във Варна министърът на околната среда и водите Нено Димов, предаде репортер на Varna24.bg.

"Доколкото знам тук за района на Варна РЗИ прави редовни проверки и резултатите са добри. Нямаме до този момент сигнал, за който да кажем, че е притеснителен. Радвам се, че бяха отпуснати средства за пречиствателната станция на Златни пясъци и ето, че дойде момента за изпълнението, защото тя ще увеличи капацитети си в пъти", каза министърът. 

Относно застрояването на плажа "Силистар" Димов обясни:

"Що се отнася до Силистар нарушението е в това, че преди да гласува Общинския съвет решението, е трябвало да се обърне според Законът за устройство на територията към Районната инспекция в Бургас, която е трябвало да каже каква е процедурата. Той не е попитал и това е нарушение. Затова инспекцията е сезирала областният управител и МРРБ е органът по ЗУТ, който да реагира. Относно въпросът ще има ли някакво строителство там на този етап трябва да се направи допускане за възлагане. Това е ранен етап, доколкото това попада в природен парк Странджа, трябва да се спази процедурата. Самото допускане за промяна на устройствения план трябва да е съпътствано от екологична процедура. Ако общината в Царево продължи по този начин ще наложим акт. Предполагам, че кметът на Царево ще се съобрази с предписанията", каза министър Димов. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).