Министър Цветанов: Пистолетът срещу Доган е засякъл

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
15:45 / 19.01.2013
5193
Имало е опит за произвеждането на два изстрела с газовото оръжие, но след това то е засякло, заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Много неприятен е моментът, че един български турчин е нападнал лидера на ДПС, но нека да не преекспонираме събитията, каза още той.

"Полицейските служители са били извън сградата и след това е било договорено НСО да поеми охраната, а те са я поели, защото преди това е имало сигнали, че животът му е в опасност. Но органите на реда са били отвън, защото те не трябва да се набиват на очи при провеждането на политически мероприятия и да нагнетяват обстановката", обясни вътрешният министър.

"Много неприятен е моментът, че един български турчин е нападнал лидера на ДПС, но нека да не преекспонираме събитията", каза още вицепремиерът.

Оръжието, което е използвал Октай Еминмехмедов, е газово и в момента се извършва оглед. Нападателят е имал един пистолет и два ножа у себе си. Цветанов заяви също, че имало опит за произвеждането на два изстрела с газовото оръжие, но след това то е засякло.

Според МВР-шефа нападателят има административна глоба, която му е наложена през 2010 г. в Кюстендил за притежаване на наркотични вещества. През 2011 г. пък е оказал съпротива на органите на властта. Има прояви за грабежи и хулиганство. В момента са назначени експертизи. Взети са кръв и урина, за да може да се види дали има наличие на наркотици в организма, поясни Цветан Цветанов.

"Това, което е притежавал като бадж, е от младежката конференция през 2012 г. и сега проверяваме списъците, за да видим дали е бил член на партията", допълни още шефът на МВР.

По думите му НСО отговаря за цялата охрана вътре в залата. В момента се установява защо не са проверени хората, които са влизали в залата.


Виж коментарите (12)

Още по темата (49):
21.04.2015 Потвърдиха ефективната присъда на Енимехмедов за нападението над Доган
20.02.2015 Октай Енимехмедов иска орден Стара планина за извършения подвиг
23.10.2014 Потвърдиха: 3,6 години затвор за Октай Енимехмедов
25.06.2014 Октай Енимехмедов ще се кандидатира за депутат като независим
13.03.2014 Пуснаха нападателя на Доган на свобода
26.02.2014 Осъдиха Октай Енимехмедов на 3,5 г. заради случая с Ахмед Доган
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).