Министри и кмет търсят решение на проблема с безводието в Кричим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:59 / 08.01.2016
2212
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пристигна спешно в Кричим вчера заради кризата с водоснабдяването на 200 семейства. Водата в къщите на хората спря на 31 декември следобед.

До тук се стигна, след като ВиК-Пловдив обяви, че водноелектрическите централи не подават достатъчно вода и така кладенците пресъхват. От НЕК от своя страна отрекоха твърденията. На място министър Петкова установи, че в действителност водата, която се подава от ВЕЦ Въча 1 се губи.

"Водата излиза от ВЕЦ Въча 1, отива към ВиК-Пловдив и искаме да засечем какви количества излизат от там, какви влизат тук и да видим каква е причината, за мен това не е нормално", заяви министър Петкова.

В момента водоподаването в по-голямата част на Кричим е възстановено.

"В момента 15 къщи са само без вода, до един или два дни и там проблемът ще бъде решен", заяви кметът на Кричим Атанас Калчев.

Предстои експертна комисия да търси решение на проблема, за да не се стига до нова бедствена ситуация.

Припомняме, че вече се състоя работна среща в Министерски съвет по повод липсата на вода в 196 къщи в Кричим. На нея кметът на Кричим Атанас Калчев запозна със ситуацията вицепремиера и министър по еврофондовете Томислав Дончев, министъра на енергетиката Теменужка Петков и регионалния министър Лиляна Павлова

На срещата присъстваха още шефовете на НЕК Петър Илиев и на БЕХ Жаклен Коев, директорът на ВиК-Пловдив Спартак Николов и експерти от енергийното и регионалното министерство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първата секция с попълнени изборни книжа пристигна в "Арена София...
ИТН: Чакаме крайните резултати на ЦИК, благодарим за подкрепата
Милен Любенов: Дори да има редовно правителство, при тази избират...
ПП: Чуваме ви! Ще бъдем силна опозиция на плановете на Борисов и ...
Борислав Цеков: Избирателите зададоха нова парламентарна конфигур...
Костадинов: Шансовете ни да бъдем втори са големи, няма да подкре...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).