Министерството на финансите опроверга фалшива новина

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
17:43 / 11.01.2020
5646
Във връзка с публикации, базирани на неофициални източници, за оставка на директора на Агенция "Митници“ в новинарски сайтове с имидж на сериозни медии, Министерството на финансите заявява, че написаното не отговаря на истината.  Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите. 

Оставка не е подавана от г-н Костов, нито му е искана от министъра на финансите Владислав Горанов. Откакто Георги Костов оглавява АМ, резултатите от работата на институцията са отлични – повишена е събираемостта на приходите, борбата с контрабандата на акцизни стоки е видима в изследванията на независими анализатори, задържани са рекордни количества наркотични вещества. По-рано въпросните сайтове предадоха, че шефът на митниците Георги Костов е подал оставка, като се позовават на източници, запознати с неофициална информация.  

Според информацията, Костов е депозирал оставката си малко след Нова година. Като мотив бил посочен лични причини. Според процедурата оставката трябва да бъде приета от финансовия министър Владислав Горанов, който обаче ще съгласува решението си с премиера Бойко Борисов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).