Мехмед Дикме за ДПС: Бизнес организация

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:23 / 08.01.2024
2255
Добро утро на г-н Доган. Като че ли се събуди и осъзна какво е станало с партията. Така бившият член на ДПС (до септември 2007 г.) Мехмед Дикме коментира новогодишното обръщение на почетния председател на движението Ахмед Доган.

В това обръщение Доган предлага партията да има не един, а двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Националната конференция, на която ще бъде направен изборът, е насрочена за 24 февруари. ДПС е без председател от 7 ноември 2023 г., когато оставка от поста подаде Мустафа Карадайъ

Мехмед Дикме напомни, че сам напусна партията и тогава написа писмо до Доган. "Напуснах и обявих неща, които сега Доган констатира. Партията отдавна не е политическа, а бизнес организация“, коментира пред бТВ бившият член на ДПС.

"Не познавам лично г-н Пеевски, защото не е бил в партията, когато аз съм бил в нея. Големият проблем на ДПС е, че Доган подари партията на хора, които не носят идеите на движението в себе си, в сърцата си. Не Доган създаде партията, той просто я узурпира“, допълни той.

Според Дикме почетният председател на ДПС започва да се страхува от Пеевски: "Г-н Пеевски в момента има по-голямо влияние от Доган в райони като Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, а след последните избори – и в Северна България. Това е опасно за самия Доган. Досега можеше да контролира председателите, но едва ли ще може г-н Пеевски“.

Той попита защо някой трябва да посочва председател, след като партията има устав и той предвижда номинации от структурите и гласуване.

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
24.02.2024 ДПС реши: Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите лидери на
партията
24.02.2024 Доган: Свидетели сме на генезиса на многополюсен геополитически свят, за което говоря повече от 10 г.
14.01.2024 Мустафа Карадайъ: Решението ми беше тежко
10.01.2024 Карадайъ дава на съд журналисти
04.01.2024 Кънчо Стойчев: Доган говори все по-късо и винаги поема огромни рискове
03.01.2024 Журналист за обръщението на Доган: Признатият грях е половин грях, да му мислят другите от сглобката и от НС
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).