Мазилка се срути върху главите на деца в спортна зала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:27 / 03.02.2023
1002
Мазилка от таван на общинска спортна зала в Плевен се срути по време на тренировка на деца. За щастие няма пострадали. Родителите, които ни сигнализираха, твърдят, че децата им спортуват на студено и при лоши условия. Сградата беше запечатана.

Галя Пърлийска е треньор на клуба по акробатика, който провежда тренировките си в залата. И тя, и родители по дават сигнал за падналата мазилка. Казва, че проблемът бил от много години, а в тренировките участвали около 50 деца, разказва NOVA.

Веднага след инцидента сградата беше запечатана по нареждане на кмета на Плевен Георг Спартански.

"Тази зала ще бъде отворена тогава, когато бъдат извършени всички неща, които Комисия установи", категоричен беше градоначалникът. По думите му 10-годипшните договори на трите клуба – по акробатика, батут и художествена гимнастика, изтичат през пролетта.

"Не са правили ремонтни дейности. Залата им е давана с решение на Общинския съвет по 7 ст. на кв. метър. За 10 години трябва да могат да си чистят поне паяжините. Има паяжини, на които можеш да се обесиш", коментира още Спартански. Той обаче обеща да съдейства на клубовете да провеждат тренировките си на друго място.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В следващите дни ще усетим почти всички капризи на природата
Все повече момичета в България се ваксинират срещу папиломавирус
За предпочитане е да търсете жилище за ремонт, а не такова, в кое...
Българка е приета в колежа, където са учили Илон Мъск и Доналд Тр...
Скоро не бяхме виждали такава прогноза за времето
От Военното министерство казаха дали България ще участва с военни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).