Мая Нешкова даде новите си песни на БНР след скандала с "Музикаутор"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 05.01.2017
2933
Естрадната легенда Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов станаха първите изпълнители, които предоставиха творчеството си на Българското национално радио след скандала с "Музикаутор" и спирането от ефир на българската музика.

Любимият на няколко поколения тандем предостави на медията най-новите си песни, които от 1 септември 2016 г. пуска в канала на певицата в YouTube на всяко първо число от месеца. Досега излязоха композициите "Любовта не е игра", "Простете ни, дечица", "Душо моя" и "Честита Коледа". Заради новогодишните празници "януарската" песен не излезе на 1-ви, но ще бъде факт до дни.

Ето какво сподели на фейсбук страницата си Мая Нешкова:

"През целия ми творчески път, заедно с композитора Кирил Икономов, който е и мой съпруг, сме продуцирали сами нашите проекти. Дори във времената, когато това беше роля на държавата, пак всичко се реализираше с наши средства. Българското национално радио, както на нас, така и на много талантливи изпълнители подаваше ръка, цедката беше яка, но истинска! Чрез БНР и БНТ, които бяха една структура нашите песни ставаха популярни, а ние любимци на българската публика! В навечерието на Нова Година станахме свидетели на един безпрецедентен натиск и рекет към една светиня за българския народ - БНР от една авторско-правна организация, наречена Музикаутор! Тя не представлява мен и композитора Кирил Икономов, както и много други изпълнители и творци и не може да прави забрани на БНР за творци, които не представлява. Да извиваш ръцете на една национална институция е равно на усещането за рекет към цялата държава! Всичко това ми идва в повече. Днес предоставихме нашето творчество за безвъзмездно ползване от БНР за определен срок.

АПЕЛИРАМ към всички мои колеги изпълнители, автори на музика, текстове и продуценти, които са свободни: ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО, ТАКА ЩЕ ПОДКРЕПИТЕ СЕБЕ СИ И НАШАТА РОДНА ИНТОНАЦИОННА СРЕДА. МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗАЩО ДОПУСНА ТОЗИ МОНОПОЛ И ЛИШИ МЕДИИ, ХОТЕЛИ И ДРУГИ ПОЛЗВАТЕЛИ ОТ ПРАВОТО НА АЛТЕРНАТИВА И ПРАВОТО ДА ИЗБИРА ОРГАНИЗАЦИЯ, С КОЯТО ДА СКЛЮЧАТ КОРЕКТЕН ДОГОВОР!".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).