Масларова невинна по обвинението за присвояване на милиони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
12:47 / 15.12.2015
2724
Софийският градски съд оправда бившия социален министър Емилия Масларова. Присъдата обаче може да бъде протестирана пред Софийския апелативен съд.

Прокуратурата поиска от 15 до 20 години за Емилия Масларова, както и запор на имуществото ѝ. Според държавното обвинение тя, заедно с още петима души, е присвоила над 11 милиона лева, използвайки фалшиви счетоводни документи.

Парите са били предназначени за ремонт на социален дом в Стара Загора, но с тях така и не са купени строителни материали.

Подсъдими бяха и семейният приятел на Масларова - Венцислав Драганов, бившият заместник-социален министър Димитър Димитров, бившият главен секретар на ведомството Иван Пенев, пълномощникът на министерството Росен Стефанов и бизнесменът Михаил Методиев.

Делото започна през 2010 година, но беше "замразено" заради отпуск по майчинство на съдия Димитрина Ангелова. По-късно отново спря, тъй като подсъдимият Иван Пенев получи инсулт.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Учените регистрираха най-високото изригване на Слънцето
Жена загина при челен удар на две коли
Двойно повече мъже са кандидат-депутати от жените
Откриха котвена мина с 4 рога в нашето море!
Една от най-известните родопски крепости привлича десетки хиляди ...
Пиян турски шофьор се изложи на АМ "Тракия" с 50 евро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).