Мангъров след контакта си със заразения Георги Любенов: Няма да си правя никакъв тест, лапам маркуча всеки ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (163)
12:47 / 13.10.2020
61037
"Няма да си правя никакъв тест! Вие добре ли сте? Както казах - всеки ден ние лекарите, аз също, лапаме маркуча, не ме е страх. Знам, че бяхме много гости в телевизията, но това се случва всеки ден - около нас има над 200 вируса, мислите ли, че всичките ги разпознаваме ние докторите? Не, разбира се".

Това сподели доц. д-р Атанас Мангъров, който бе на телевизионно участие в "Денят започва с Герги Любенов" през уикенда. Днес сутринта журналистът пусна в профила си, че е готов тестът, който си прави през няколко дни за ковид-19 и той е положителен. 

"Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки. Горещо се обръщам към хората, с които съм бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни. Извинявам се на тези, на които причинявам неудобства. Това е положението - дай Боже да ми се размине по този лесен начин", обясни Георги Любенов и пред "България Днес"

"Не бива да живеем в страх постоянно. Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно", каза още Мангъров. По думите му правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение.

И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с ковид-19, а не заради друго заболяване. Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло обаче смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително", посочи още Мангъров.

Виж коментарите (163)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).