МВР търси съдействие от гражданите по случаите с побои на пътя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:17 / 16.03.2016
3387
На брифинг, на който МВР представи данни за нова информационна система, по която ще работят униформените на пътя, главен комисар Христо Терзийски коментира агресията на пътя и последните случаи с побоища. 

Според него МВР не може да се справи само и трябва да се потърси съдействие от гражданското общество. Той отново каза, че МВР и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни и в последните случаи са действали бързо като има задържани и обвинени.

"Напоследък хващаме доста шофьори, употребили наркотици", каза началникът на пътна полиция в София Тенчо Тенев на брифинга.

Предвижда се те да имат достъп по време на дежурствата си до данни като: има ли неплатени актове водачът на автомобила, какви нарушения е правил преди и други. Скоро всеки пътен полицай ще има професионален таблет, с който да проверява тази информация, а не както сега смените да си предават едно устройство.

Шефовете на пътна полиция в цялата страна бяха на инструктаж във връзка с нововъведенията, с които ще работят подчинените им скоро.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).