Любомир Стефанов: Десницата търси облика си

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
20:47 / 17.07.2023
1086
Десницата е разхвърляна на няколко места и в момента търси облика си. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политолога Любомир Стефанов.

"Според европейската си принадлежност ДСБ е член на  Европейската народна партия, тя е в коалиция с “Демократична България", която пък е в коалиция с “Продължаваме промяната", която на свой ред издигна г-н Терзиев за кандидат-кмет на столицата. На следващо място кандидатурата на г-н Лилков. От трета страна пък виждаме ГЕРБ, които се ослушват, те са с нагласи по свой собствен начин. Борисов говореше за синьо обединени, за дясно обединение, ама какво точно означава? В типичен стил - нищо не обяснява, може би защото тества - какво се случва, как гражданите специално от столицата реагират на случващото се и впоследствие ще преценят ГЕРБ дали да имат собствена кандидатура или ще инвестират в кандидатурата на г-н Лилков своята подкрепа", коментира Стефанов.

По думите му все по-рядко партиите се задълбочават в изграждането на консистентен идеологически и политически образ: "Все по-рядко, аз чувам откъслечни фрази за себеописване като политически субект с ясна идеология. Ясно е, че времето ни е забързано и никой няма време да слуша с желание сложни, дълги самообяснителни разкази. В крайна сметка, действията говорят най-добре за това какъв си и какво правиш, но е хубаво да го има това, гражданите да знаят, партиите като казват ляво какво да разбират хората и съответно като кажат дясно.

Политологът обясни, че е опонент на мнението, което Кирил Петков е анонсирал преди няколко предизборни кампании - че нямало вече ляво-дясно, имало работещи и неработещи политики: "Това опростяване на политическия процес е вредно, тъй като на обществената политика и на обществените дела се гледа само като на конвейер, който трябва да оставя резултати. За мен е важно качеството на тези резултати, които се доставят, а то се определя от политическата идеология", обърна внимание Стефанов.

Той отбеляза, че местният вот е изключително важен за нас, тъй като предсрочни местни избори няма: "Избирайки хора за 4 години, ние се сдобиваме с местни управляващи за 4 години напред".

Виж коментарите (1)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Национални новини:
Градушка с размерите на яйце удари една част на България
Министър и кмет: Това място на нашето море по нищо не отстъпва на...
Удължен е срокът за подаване на заявления по Кампания 2024
ДЗЕС 5: Какво ново в стандарта за обработка на почвите?
ДЗЕС 6: В какъв период трябва да се поддържа минимална почвена по...
Кампания 2024: Бюджетът за необвързаните плащания е над 817 млн. ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).