Лятото се завръща

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:05 / 06.09.2022
6874
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, временни увеличения на облачността ще има на места над планинските райони от Западна България. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Виктория Клещанова. Ще е почти тихо.

Утре ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България и над крайните североизточни райони ще се развива купеста облачност и на изолирани места там ще превали. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°, в София – около 25°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд по северното крайбрежие ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето още ще отслабне и ще е 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Вятърът ще е слаб от югоизток, по най-високите части – до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 19°.

Атмосфера налягане още ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

Времето през следващите три дни

В четвъртък и през по-голямата част от деня в петък ще бъде предимно слънчево, през първия ден с купеста облачност над планините в Западна България, но само на изолирани места там с краткотраен валеж; в петък ще се появи разкъсана висока и средна облачност, а до вечерта над Северозападна България ще се развие и купеста, на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб, от юг-югоизток. Дневните температури ще се повишават и в петък максималните ще са предимно между 28° и 33°.

През нощта срещу събота и в събота, с усилване на вятъра от северозапад, ще премине атмосферно смущение. От запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни явления – в Северна България. Температурите ще са почти без промяна.

Виж коментарите (0)

Още по темата (936):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
21.07.2023 Ето я голямата и кичозна къща на богатата ромска фамилия, обядвала за 650
лева
01.11.2022 Взе повече туристи предпочитат да почиват на къмпинг
28.10.2022 Вижте колко хиляди нарушения са открили по нашето море това лято
17.10.2022 Здравко от "Биг Брадър": Съпругата ми се радва, че не съм богат
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).