Луксозните автомобили с чужда регистрация под данъчен прицел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:53 / 22.01.2016
2379
190 българи, собственици на луксозни автомобили с чужди номера в страната, са проверени от Националната агенция за приходите. Проверките са стартирали в края на миналата година.

По искане на данъчните КАТ издирил пълната документация за всеки автомобил, както и имената и точните адреси на техните собственици, съобщава "24 часа".

През април м.г. по време на бала на КРИБ премиерът Бойко Борисов призова притежателите на коли с чужди номера да ги пререгистрират и да си платят данъците. Той дори се закани колите, паркирани отпред, да бъдат снимани.

След проверката данъчните установили, че коли с транзитни номера се водели фирмена собственост, но се използвали основно за лични нужди. По този начин се връщал неправомерно ДДС.

Около 70 човека от проверяваните побързали да сменят регистрацията на колите и си платили налозите. За 23-ма собственици била разпоредена данъчна ревизия, след като станало ясно, че са с ниски доходи или имат фирми на загуба, но карали лъскави коли.

По правилата транзитни номера могат да се използват у нас до три месеца. След това колата трябва да се регистрира и да се платят акциз и местни данъци.

Ако автомобилът е на фирма, трябва да се обяви пред НАП за какви цели ще се ползва, за да не се връща ДДС, ако е за лични нужди.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
До 2026 г. изплащат пенсиите чрез пощите, предлагат да се удължи ...
Българин е похарчил 2 600 лева за бургери
Борисов: Cрамота e да съм на един плакат с Денков
Подробности за инцидента на Централна гара в София 
Царуването на парите в брой е към своя край, скоро ще бъдат помет...
Запомнете тези четири дати през юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).