Лиляна Павлова: Средно около 220 млн. лв. са приходите от винетки годишно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:08 / 01.04.2015
1734
Средно годишно приходите от винетки са около 220 млн. лева и това е именно бюджетът на АПИ за тази година - нещо, което не беше факт за 2014 година. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова на брифинг в Министерски съвет.

"Бюджетът на пътната агенция беше доста по-малък, което е в нарушение на закона, който казва, че всички приходи от винетки отиват за пътната агенция, за издръжка, текущ ремонт и поддържане на пътищата. Това е и тази година, но в рамките на тези 220 млн. лева, ние имаме самите разходи, които извършва пътната агенция", посочи Павлова.

Тя уточни, че тези пари са недостатъчни, защото целият бюджет на агенцията за текущ ремонт и зимно поддържане е по-малък от средствата, които са необходими само за трите участъка от около 100 км на магистралите "Тракия" и "Хемус", които трябва изцяло да бъдат ремонтирани.

"Спазваме закона за бюджета и приходите от винетки отиват само и единствено за издръжка на пътната агенция и функциите, които тя изпълнява", подчерта Лиляна Павлова.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Учените регистрираха най-високото изригване на Слънцето
Жена загина при челен удар на две коли
Двойно повече мъже са кандидат-депутати от жените
Откриха котвена мина с 4 рога в нашето море!
Една от най-известните родопски крепости привлича десетки хиляди ...
Пиян турски шофьор се изложи на АМ "Тракия" с 50 евро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).