Лиляна Павлова: София не е България, трябва да започнем да инвестираме в градовете си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
13:16 / 23.04.2012
4785
Страната ни няма да вземе от Европа и едно евро за периода 2014 - 2020 година, ако държавата и бизнесът не представят дългосрочни проекти за подобряване на средата в градовете. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на конференция за публични и частни проекти, които подобряват условията за живот и бизнес.

България трябва да усвоява много по-добре европейските инвестиции през следващата година, в противен случай трябва да връщаме вече получени пари, допълни министърът.

Най-големият дългосрочен проект в София е за метрото, който включва изграждането на ново осветление, велоалеи и 4 буферни паркинга. Сред основните цели на Столичната община за следващата оперативна програма е и модернизирането на трамвайния транспорт.

"Основният ми приоритет е да спрем да мислим на парче, да спрем да работим на парче, да започнем да инвестираме в градовете си по един интелигентен разумен начин, който е устойчив. София не е България и е много важно във всички останали градове да го направим, особено в по-малките градове", заяви министър Лиляна Павлова.

Според министъра местните власти трябва да започнат да мислят дългосрочно и интегрирано, а бизнесът да определя какви инвестиции са необходими.

В следващия програмен период на ОП "Регионално развитие" тенденцията ще бъде държавата да не финансира безвъзмездно проекти независимо каква е инвестицията.

В следващата оперативна програма целта ще бъде проектите да бъдат само интегрирани.

Източник: bTV


Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Уникална рецепта за вкусно агнешко за Гергьовден
Ако имате неразположение днес и утре - връхлитат ни силни магнитн...
Традиции и забрани на Гергьовден
Военният министър с информация за изтребителите Ф-16 в България
Какво да правим срещу силен махмурлук?
Делян Пеевски с обръщение за 6 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).