Лихварите от Берковица живеели в невиждан лукс, цакали хората с дневна лихва

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:56 / 20.06.2019
5444
При спецакцията са претърсени няколко къщи и са иззети веществени доказателства, сред които и 2 килограма злато. Арестувани са петима души. Те са членове на местния клан "Дренчовците", предаде БНТ.

Иззети са и луксозни коли, за които ще се проверява с какви средства са купени. Проверка ще има и за законността на къщите, собственост на клана. Задържаните имат и дълги криминални досиета.

"Демонстрират висок стандарт, живеят по начин, по който много хора могат да им завидят. Луксозни коли, луксозни къщи, които най-вероятно ще се окажат незаконно построени. Давали са пари под лихва основно.

Съответно схемата е следната: даваш един лев днес, до края на месеца дължиш няколко хиляди. До края на годината стават десетки или стотици хиляди. Защото процента на лихвата е дневен, не месечен, и е огромен. В резултат на това се оказва, че ти в края на месеца дължиш една сума, която не можеш да платиш и се прави всичко възможно да ти се вземе всичко, с което разполагаш", заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).