Курортите ни пълни за Коледа и Нова година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:33 / 21.12.2011
2077
Курортите ни се пълнят с българи за коледните и новогодишните празници, като най-големият наплив се очаква за дните около Нова година. Все повече фамилии избират посрещането на Коледа извън дома, което спестява много шетане на жените и дава възможност празникът да бъде прекаран със семейството без допълнителни усилия. Най-желаните хотели са резервирани на около 80%. От туристическия бранш отчитат ръст на груповите семейни пътувания, когато големи родове или приятелски семейства заедно резервират в големи хотели по 10 стаи едновременно и така ползват и отстъпки за групово настаняване. Цените на тридневните пакети варират в много широки граници според категорията на мястото за настаняване и типа курорт, но за тризвезден хотел цената е около 360-450 лв. на човек за три нощувки и тя стига до 2200 лв. на човек за петзвезден хотел с много екстри в ски курорт с пряка видимост към снежните писти.

Във високата ценова категория попадат и четири­ и петзвездните СПА хотели, където цените варират от 800 до 1800 лв. за три нощувки с включена прехрана и тържествени обяд и вечеря. Повечето наши хотели таксуват отделно за използване на паркинга на хотела между 5 и 10 лв. на вечер.

Като цяло от туристическия бранш отчитат сериозен спад в записванията за зимата както от ключовия британски пазар, така и от руския. Братушките обаче искат да дойдат при гарантиран сняг по пистите и започналите снеговалежи, както и дългосрочната прогноза за захлаждане дори без усилия от страна на туроператорите ще активизират броя на чуждите туристи у нас, затова записванията при тях ще започнат и тази година в последния момент, обясняват туроператори. Европейско проучване сочи, че страната ни остава в най-ниския ценови сегмент в съотношението настаняване-прехрана-ски, което ни прави отлична дестинация за семейна почивка на хора от Европа с ограничен бюджет.

В Банско и във Велинград разчитат на значителен обем гости от Гърция, които харесват условията в нашите курорти, намират ни за значително по-евтини и много добре настроени към съседите. Те избират предимно средни по скъпотия оферти, като рядко са в най-високия ценови клас.

По морето традиционно е нашествието на румънски гости, които ще се настанят в останалите отворени петзвездни хотели на първа линия. Цените там са с около 40 на сто по-ниски от активния сезон, което ги прави привлекателни и те се запълват на около 60 на сто, твърдят от туристическия бранш.

Колебливи са резервациите за района на Централен Балкан, откъдето излизат и най-много оферти за намаления с до 50 на сто, които се предлагат през сайтовете за групова търговия. Това са предимно градски места, които не се намират близо до ски курорти и настаняването не предлага допълнителни глезотии. Там цените на вечер започват от 30 лв. на легло, без храна обаче, а празничните вечери са в диапазона 35-50 лв. на човек.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (5)

Още по темата (154):
27.02.2012 Отново свикват Кризисния щаб заради наводненията
31.01.2012 Демонтират 20-те коледни къщички пред Пощата
17.01.2012 400 лв. от благотворителна акция за онкоболните деца в Пловдив
06.01.2012 Арменците празнуват Коледа
05.01.2012 Тази вечер арменците посрещат Коледа
05.01.2012 Без бракувани храни около новогодишните празници
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).