Купуваме къща и кола само през банката

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:16 / 09.05.2008
2367
Край на куфарчетата с пари. Властта иска да ограничи максимално плащанията в брой за големите сделки. Това означава, че купуването на фирма, къща или луксозна кола ще става само през банката. Лимит на плащането в брой поиска шефът на Националното следствие Бойко Найденов след конференция, посветена на борбата с прането на пари вчера. Решението за това обаче най-вероятно ще бъде взето по време на съвета на коалицията в Банско през уикенда.

За кешовото плащане Найденов даде пример със столицата, където при една разходка се виждат в пъти повече лъскави лимузини отколкото в доста по-напреднали от нас страни. Повечето от парите за тях са именно със съмнителен произход. Много пъти при разследванията сме стигали до пари, за които сме сигурни, че са мръсни. Те се превъртат през чуждестранни банки и идват у нас като свежа инвестиция, обясни следовател №1. За по-ефективна борба с прането на пари Бойко Найденов предлага и банковите плащания да минават през централизирана система. В повечето случаи най-крупните инвеститори са офшорни фирми, които са регистрирани, но не се знае кой е собственикът. В тях се наливат големи средства, обясни Найденов. Ако идеята стане реалност, то вече ще има яснота кой на кого плаща и откъде идват парите.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Бойко Борисов: Изобщо не се глася за премиер
Това ни чака в близките дни
Репортер от "На кафе" бе заловена да шофира в нетрезво състояние
Делян Пеевски, председател на ДПС, посети Търговище
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).