ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Куленски: Абсолютна безпринципност и задкулисие при сформирането на парламентарните комисии
Автор: Йоланда Пелова 11:58 / 28.10.2022Коментари (0)1240
© ПП
Абсолютна безпринципност и задкулисие при сформирането на парламентарните комисии видяхме ние от "Продължаваме Промяната" през последните два дни. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" депутатът от "Продължаваме Промяната" Петър Куленски.

"Ние искаме да зададем въпроса публично: Кой звъни на ДПС, за да разпореди среднощната рокада? Това се случи в деня, в който Радостин Василев подаде сигнал срещу спортния министър Весела Лечева в Комисията за противодействие на корупцията и това също трябва да бъде отчетено. Всичко, което се случи вчера ясно очертава едни новосформирани мнозинства в Народното събрание при сформирането на парламентарните комисии. Това беше мнозинството, което избра г-н Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. Другото, което събуди нашите подозрение и съмнения беше гласуването на председател на Комисията по земеделие. При всички други комисии членовете, председателите, зам.-председателите се гласува заедно анблок, но специално за Комисията по земеделие представителите на ГЕРБ поискаха поименно гласуване на ръководството на комисията. И до колкото нас може да ни учуди, че ГЕРБ и ДПС гласуваха срещу фигурата на Иван Христанов, който заедно с проф. Христо Даскалов, който също е част от нашата ПГ и беше шеф на БАБХ разкриха схемата за фитосанитарния контрол на ГКПП "Капитан Андреев", поведението на БСП, които също не подкрепиха Иван Христанов, който беше зам.-министър в ресорното министерство, оглавявано от Иван Иванов, кадър на БСП, буди нашето недоумение", коментира Куленски.

Той заяви, че ПП съдят по действията на партиите. Във връзка с поисканата оставка на Вежди Рашидов от Иво Атанасов от "Продължаваме Промяната" Куленски заяви: "Това беше един акт на нашия колега от ПГ. Той беше свързан с това, че г-н Рашидов не е поискал да получи сигнал на Сдружение "БОЕЦ", а също така е свързано и с уволнението на секретаря на НС и връщането на предишния главен секретар на Народното събрание г-жа Караславова. Иво Атанасов каза, че ще ни запознае с фактите и обстоятелствата, когато се събере парламентарната група и ние тогава ще вземем решение как ще процедираме оттук нататък.

Куленски подчерта, че в ПП решенията не се взимат еднолично, а се взимат от органите на партията. "Когато получим втория мандат ще се съберем на Национален съвет и ще решим какво да правим. Нека видим какво ще се случи с първия мандат, защото сега топката е при ГЕРБ. Те спечелиха изборите и носят отговорност да съставят управленско мнозинство".

Депутатът допълни, че представителите на ПП са били изненадани от факта, че служебното правителство е избягало от отговорност да състави свой бюджет, така както е било артикулирано по-рано.

"По време на изслушването на служебната министърка на финансите Росица Велкова тя съобщи в Пленарна зала, че ще внесе бюджет, с който през първите месеци на 2023 година да продължи приложението на Бюджет 2022, което пък от друга страна е едно доказателство, че ние сме приели един добър и работещ бюджет", уточни народният представител.

Петър Куленски заяви, че "Продължаваме Промяната" до сега не са участвали в обсъждания на конкретни дати за нови избори, мълва, която се разпространи тези дни из медийното пространство, че в кулоарите вече се дебатират конкретни дати за предстоящ нов вот.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: