Краси Георгиев преди голямото предизвикателство: По този начин ще мога да науча повече за себе си

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
11:00 / 30.04.2023
2682
Експериментът "Стъклената клетка" се прави за първи път в България, а може би и в световен мащаб. Той започва на 30 април и ще се проведе в сърцето на София пред НДК. Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще прекара в клетката две седмици. По този начин ще се постави в пълна социална изолация, но ще бъде пред погледа на цялото общество.

"Обичам да се предизвиквам по всякакви начини и най-важното е, че го правя с кауза. Този път каузата е зависимости. Аз съм много активен човек и всяко затваряне за мен не би било приятно, но реших да се предизвикам и да пробвам да съм затворен за 15 дни в стъклената клетка. Смятам, че по този начин ще мога да науча повече за себе си", каза пред "Фокус" ултрамаратонецът Краси Георгиев преди началото на предизвикателството.

"Движението ще е вътре в клетката, ще имам пътека за тичане и легло. Ще ми носят храна, а колкото повече тичам, толкова повече храна ще получавам", допълни ултрамаратонецът.

Освен на живо в парк НДК, той ще може да бъде наблюдаван онлайн, като само веднъж на денонощието, за половин час ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и поставяне на допълнителни предизвикателства към него.

Екип от водещи специалисти ще следи отблизо физическото и психическото състояние на ултрамаратонеца. Това са Тодор Тодоров - психофизиолог с дългогодишен практически опит в областта на психологичното профилиране и поведенчески анализ, и д-р Весела Петрова - лекар към клиника по Анестезиология и реанимация към УМБАЛ "Александровска".

Чрез експеримента ще се съберат достоверни данни за вредите от социалната изолация, обременяването с комуникация в дигитална среда и щетите от липсата на живо междуличностно общуване.

Тези данни ще бъдат използвани за създаване на програма за ограничаване на социалната изолация, намаляване на дигиталната обремененост на младите хора и превенция на зависимости от всякакъв род. За тази цел събитието ще бъде съпроводено от благотворителна кампания за набиране на средства.

Краси Георгиев е ултрамаратонец със световна популярност. Освен това е известен като треньор, мотивационен лектор, диетолог. През 2020 г. повече от денонощие тегли над 2 тона пикап, а през 2018 г. тича над 20 часа в подкрепа на децата с онкологични заболявания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).