Костадинов: Цинично е награждаването на Москаленко с орден "Мадарски конник"

Автор: Алена Соколчева
Коментари (5)
18:49 / 27.02.2023
2327
Награждаването на посланика на Украйна в България с орден "Мадарски конник“ от президента Румен Радев е цинично. Това се казва в позиция на "Възраждане" след като по-рано днес държавният глава отличи украинския посланик за всеотдайната работа в тежките условия на войната срещу Украйна, както и за неговите особено големи заслуги за задълбочаването и разширяването на двустранните отношения между България и Украйна.

В позицията се казва следното:

"Нека не забравяме, че действията на Виталий Москаленко биха могли да се възприемат като защита за режим на военнопрестъпници. Той се е изказвал многократно изключително пренебрежително за българската държава и е изнасял секретни данни за бройката и количеството на българското тежко въоръжение.

Нека не забравяме, че военнопрестъпният режим в Украйна от години нарушава правата на българите там. А неонацистите в Украйна унищожават българските паметници от години, изгориха жив един българин в Одеса, нападнаха българин - общински съветник в Белгород, който вследствие на нападението загуби едното си око. Да не говорим, че в момента българи и български граждани са насилствено мобилизирани в Украйна и са използвани за "пушечно месо“ на фронта.

Орден "Мадарски“ конник е третият по старшинство в наградната система на страната ни . С него се награждават чужди и български граждани за особено големи заслуги за установяването, укрепването и развитието на двустранните отношения с Република България.

Румен Радев, чието правителство управлява вече повече от половин година чрез министър-председателя назначен от него, вместо да награждава посланика на Украйна в България, нека вземе мерки за защита на българите там", заключват от партията.

Виж коментарите (5)

Още по темата (4442):
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).