Корнелия Нинова в Банско: Пари за социална политика, а не за нови самолети

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
22:18 / 21.09.2022
1341
“Днес служебният кабинет е одобрил нов инвестиционен проект за още 8 самолета Ф 16 за близо 1,3 млрд. лв. Това са пари, от които спешно има нужда социалната система. Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България" в Благоевград Корнелия Нинова. "Тези пари са необходими за подкрепа на българските семейства и индустрията през следващите трудни месеци. Те трябва да отидат за увеличаване на доходите, за помощ на енергийно слабите, за компенсации за скъпия ток и газ. Преизчисляването на пенсиите струва точно толкова. Сега трябва да спасяваме хората от студ и икономиката от фалит. Няма да допуснем България да бъде въвлечена във война. Призоваваме за спиране на военните действия и пристъпване към преговори. Подклаждането на военните действия с нови сили и въоръжение е пагубно. Искаме мир и нормализация на отношенията", заяви тя.

Нинова посети Духовно-историческия център "Св. Паисий Хилендарски" в Банско, където получи подарък от учители и културни дейци - препис на "История славянобългарска" по случай 300-годишнината от рождението на Св. Паисий Хилендарски и 260 години от написването на легендарната творба. Лидерът на БСП изрази своята благодарност към всички, които пазят българщината , българската история, култура и духовност.

В Банско тя се срещна с кмета на града Иван Кадев, а по-късно и с избиратели и симпатизанти, които запозна с акценти от програмата на левицата и плана със спешни мерки за първите 100 дни управление.

Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).