Корнелия Нинова: Учебниците до 12-ти клас трябва да бъдат безплатни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 15.09.2022
909
Корнелия Нинова написа изявление във Фейсбук по случай първия учебен ден, съобщават от Българската социалистическа партия.

Да е честит първият учебен ден на първокласниците. На добър път. На всички ученици, родители и учители желая една успешна и ползотворна учебна година. Днес звънецът бие тържествено, но и тревожно. Нека ни събуди за трупаните с години проблеми и експерименти в образованието. А то е в основата на просперитета на държавата и личната реализация на всеки. Да започнем от учебниците. Те са неразбираеми за децата. Трябва да се опростят, да има един учебник за един клас по един предмет и в него да пише истината за българската история и култура. Тези учебници да бъдат безплатни за учениците до 12-ти клас. Образованието трябва да се обвърже с икономиката и да се планира дългосрочно. Така от една страна ще осигурим кадри, а от друга ще задържим децата в България, заяви лидерът на партията.

Трябва да възстановим професионалните гимназии и техникумите. В правителството направихме сериозни крачки в тази посока. Фирмите заявяваха в Министерството на икономиката и индустрията от какви кадри имат нужда. Заедно с Министерството на образованието ги заложихме в университетите като държавна поръчка, която се финансира от държавата и не се плащат такси от студентите. Но от своя страна те имат ангажимент да работят определен срок в България. Работодатели, министерства и университети работехме в екип. Тази политика трябва да продължи, допълни още Нинова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
01.09.2023 Започнаха проверки на училищните автобуси
07.03.2023 Нови промени за приема в първи клас в Пловдив
15.09.2022 Веселин Калановски: Свободата на учителя е решаваща за доброто образование
11.09.2021 Между 300 и 500 лева струва един първокласник на своите родители
27.08.2020 Министър Вълчев каза как ще стартира новата учебна година
15.09.2009 Ина Филипова откри учебната година в ОУ "Райна Княгиня"
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Времето днес леко ще ни пообърка
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Kъмпингуването изживява своя Ренесанс
Източните Родопи пазят драматично минало
Румен Радев присъства на 148-ата годишнина от Априлската епопея в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).