Колекционери тормозят деца с унизителни снимки в интернет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:34 / 14.09.2015
2174
Децата са подложени на интернет тормоз от така наречените колекционери, които събират унизителни снимки, публикувани от самите тях. Това разкри психологът Иван Игов в сутрешния блок на БНТ.

Той предупреждава родителите да наблюдават внимателно децата си и да следят дали не проявяват нервност, нежелание да ходят на училище, не избухват в чест плач и не се крият в стаята си. Ако има такива признаци, да изяснят веднага причината.

Според Игов, както и според Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет децата не трябва да бъдат ограничавани в киберпространството, а преведени през него така, както са научени да пресичат улиците.

Родителите също трябва да се ограмотят допълнително за новия вид интелигентност на малките, която вече не е индивидуална, а групова и дори говори на свой неразбираем за възрастните език.

"Родителите се нуждаят от специална подготовка да бъдат родители на днешните деца, тъй като старите методи от времето на сегашните възрастни вече не работят", смята Игов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).