Кой се крие зад Васко Жабата и Цеца Мецата?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:59 / 23.08.2022
11494
Как ретро чалга песен стана хит в социалната мрежа "Тик-ток" и хиляди не само у нас, но и в съседна Сърбия запяха текста за Васко Жабата и Цеца Мецата?

Срещаме ви с оркестъра, изсвирил песента.

"Дъщеря ми е на 14 години. Един ден дойде при мен и ми каза, че песента е много популярна. Във всеки втори клип беше песента "Комбайна вършачка“, обясни в "Тази сутрин" Борис Иванов, който е ръководител на оркестър "Камчия“.

Тази песен винаги е бил хит. Винаги се е изпълнявала по участия и сватби, добави той.

"Васко Жабата е измислен герой. Не съм аз Васко Жабата. Цеца Мецата също е художествен герой. Във времето оркестър "Камчия“ ме покани да стана техен член. Включихме песента в един албум преди 20 години. Тогава беше хит, а сега стана още по-голям“, обясни певецът Ангел Павлов.

"Получаваме много покани от Сърбия. Ние сме си от България. Ние сме си сватбарски оркестър и изпълняваме народна музика. Не сме чалгарски оркестър“, споделиха от "Камчия“.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" не са български думи
Важна информация за изборите в чужбина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).