Клиент си купи нов телефон от наш мобилен оператор, но вътре намери снимки, които го изненадаха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
20:20 / 25.02.2019
186326
Мобилен оператор е продал мострен мобилен телефон за нов. За измамата е получил мъмрене от Комисията за защита на потребителите (КЗП). Иначе нелоялната търговска практика е потвърдена с решение на Висшия административен съд. От КЗП крият за кой мобилен оператор става дума, информация липса и на интернет страницата на контролния орган.

Човекът си купил телефон, представен му като нов, но скоро установил, че в паметта на устройството има снимки, направени преди няколко месеца. При проверката се установило, че апаратът бил мостра, преседяла в съответния шоурум.

Това не е първият подобен случай, коментира председателят на КЗП Димитър Маргаритов. На потребителите се продавали т. нар. рециклирани телефони. Устройството се ползвало известно време. След това се възстановявали фабричните му настройки и нямало видими следи, че е употребяван.

Нелоялните практики в сферата на телекомуникациите се срещат често и са свързани с различни видове услуги, уточни Маргаритов. Имало случаи, при които потребители се оказвали обвързани с договор, без да са го подписвали. Получавали оферта по телефон, вод​ели някакви преговори за сключване на сделка, но договор така и не е подписван. Въпреки това мобилните оператори изисквали пари за извършена услуга.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).