ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Клиент показа най-честата заблуда с цена на стока, предизвика буря в социалната мрежа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:40 / 12.05.2023Коментари (5)44544
© Facebook
Мъж показа касова бележка отпреди няколко дни, на която е отбелязал цена на шоколад от 4.99 лв. По думите му на етикета на шанда е 4.29 лв. и предупреждава всички останали клиенти да внимават. Ето какво написа той във фейсбук, видя Plovdiv24.bg:

Отбелязаният шоколад по етикет е на промоция на 4.29, обаче на касата си мина на редовна цена 4.99. Просто за този продукт запомних цената, може и в други да има разминаване.

Понеже вече за n-ти път ги хващам, вече съм убеден, че това е умишлено. Тоест ФАНТАСТИКО си мамят редовно по този начин и на техните обороти си докарват прилично извънредна печалба. Междувременно по време на "промоцията" на доставчика си му плащат по-ниска доставна цена. Много хитро!

Внимавайте!

Хората, които коментират публикацията са изключително възмутени. Ето какво пишат те:

"Умишлено правят го от години. И другият номер е етикетът е промоционален, но подредената стока при него Не. Хората гледат промо етикет и взимат."

"Точно така, дори жената това ми каза на касата, че не съм гледал внимателно какво купувам. Тоест очакваше, че съм се хванал точно на въдицата, която сте описали, но беше така."

"Винаги е умишлено и с цел по-голяма печалба, 300 гледали, 3ма видели, на това се разчита. Днес сутринта в баничарница “Ни-кай", лелката вместо 8.50 ми поиска 10.20, ако предварително не си бях сметнал какво дължа, най-вероятно щяха да ме извозят и така, като преметне 50 клиента днес е изкарала100 кинта. В моя случай лелката най-вероятно няма да ги отчете на шефа, а ще си ги прибере в джоба."

"На касата се проверява и при грешка връщат парите. Много често и разместват етикетите и нарочно заблуждават, че нещо е намалено, а то е другото до него. Друг номер им е на много намален десерт, който изтича днес или утре да си прихванат и кутия за 20 стотинки. На въпроса ми защо пише + кутия, като десерта си е в собствена кутия управителя каза, че те определят цената и можело да си напишат, каквато искат цена. Казах им, че е некоректно така и се излагат."

"Във всички вериги мамят - промоции, с изтекли срокове на годност, в грамажа, цена на щанда и на касата, че маркират и по дава пъти една стока! Очите на четири!"

"А защо не снимате етикета? Сега трябва всички да се доверим на това което казвате..всеки може да покаже бележка и да каже там пише друго...."

Все пак се намира човек, който си знае правата и отбелязва:

"Винаги се плаща на цената, която е пред продукта. Дори на касата да излезе по-висока цена, плащате на обявената цена, това е право на всеки купувач."

"Това е грешка в системата им. Когато се оплаквате във Фейсбук какво очаквате да се случи? Оплачете се на управителя, за да знае за проблема и да вземе мерки и да ви върне парите. От опит ви казвам че ще си вземете парите."

"Да, прави сте, почти във всички магазини вече е мода, пишат промоция, а на касата няма такава и ми викат за промоцията, етикетът не е свален /премахнат/ и ви таксуване това, което е и аз й оставям продуктите на касата и тогава плащам. Затова ще търгуване за Европа, на касите им има екран към клиента, където, като се чукне цената виждаш дали е същата, и ти връщат парите, ако евентуално има грешка, но тук е умишлено.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 12.05.2023 г.
+3
 
 
Този трик го прилагат във всяка една верига! Дори и в Метро редовнно им създавам проблем! Все пак разчитат на това.че когато човек пазарува повече неща ,не може да запомни цените на всички продукти ! Тази игра от страна на веригите е унизителна за клиентите им!
+4
 
 
Винаги отказвам продукта чийто цена не ми изнася! Няма да стимулирам келешлъка и магариите на търговците! И без това цените им са неимоверно завишени! Дори онези с 40-50% намаление са по-скъпи от редовната цена на щанда! Не знам върху какви цени ги калкулират! Но мошеника си е мошеник!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: