ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кирил, нападнал студентката Павлина, скоро няма излезе от ареста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 23.03.2022Коментари (0)1666
© Burgas24.bg
Бургаският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Кирил Петров, обвинен в зверското нападение на 21-годишната студентка Павлина в раните часове на 14 март.

Както Burgas24.bg единствено съобщи ножът, с който е била наръгана студентката Павлина, е бил подарен на нападателя й Кирил Петров от сестра й.  “Нямам спомен какво е станало" – това промълви днес пред съда Петров. На въпрос на съдията как си обяснява липсата на спомен той отговори, че причината е голямото количество изпит алкохол. "Каквото и да е станало аз принципно не съм агресивен човек. Нямам намерение са укрия, да бягам, или извърша други престъпления", това бяха думите на 21-годишния младеж по време на заседанието на Апелативен съд Бургас, на която бе гледана мярката му за неотклонение. Петров днес поиска да бъде пуснат под домашен арест.

С определение  на първоинстанционния съд от преди седмица спрямо Кирил е взета първоначална мярка "задържане под стража“. Неговият защитник днес пледира за домашен арест с ограничаване на придвижването чрез електронна гривна. Държавното обвинение се обяви за потвърждаване на мярката за процесуална принуда.

"Бургаският апелативен съд намира изводите на първата инстанция за наличието на обосновано предположение за авторство на престъплението и реална опасност от укриване или извършване на престъпление  за правилни.

Кирил Петров е привлечен за тежко умишлено престъпление по чл.115 вр. чл.18, ал.1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години. Апелативните съдии приемат, че събраните на досъдебното производство гласни, писмени и веществени доказателства и доказателствени средства са достатъчна основа, на базата на която да може да се направи обосновано подозрение, че обвиняемият е  направил опит умишлено да умъртви пострадалата, като й е нанесъл множество удари с нож по тялото и главата.

Изводът за наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление се обосновават с тежестта на предвиденото наказание, както и с начина на извършване на престъплението, разкриващ хладнокръвие, агресивност, особена жестокост и упоритост при реализиране на общественоопасните последици, с факта на предходно извършено престъпление хулиганство, макар и за него да е освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба. Налице е и опасност от укриване на обвиняемия, която се аргументира с неполагането на труд по трудов договор и липсата на семейна ангажираност.

Въззивният състав намира, че мярката за неотклонение "задържане под стража“ е съответна най-вече на много високата степен на обществена опасност на конкретното деяние, обоснована от времето, мястото, мотива, механизма и средството за неговото извършване и липсата на разумен повод за нараняване на жертвата. Тя кореспондира с актуалността и завишения ръст на този вид престъпления, състоящи се в посягане върху телесната неприкосновеност на личността и отнемане на човешки живот по незначителен повод или без повод, обществения отзвук на престъплението и негативния му ефект, изразил се в пораждането на страх и ужас у хората от подобни престъпни прояви.

Апелативните съдии са категорични, че настоящата мярка за неотклонение е постановена при стриктно съблюдаване на регламентираните в НПК предпоставки и ще обезпечи приключването на наказателното производство в разумен срок. Въззивният съд посочва, че обжалваното определение на първата инстанция е законосъобразно и обосновано и като такова следва да бъде потвърдено", са мотивите на апелативния съд, с които Петров остава зад решетките.

Постановеният съдебен акт на Апелативен съд – Бургас е окончателен.


Още по темата: общо новини по темата: 5
23.03.2022 »
23.03.2022 »
23.03.2022 »
16.03.2022 »
15.03.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: