ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кирил Петков: Има координирана атака срещу мен от ИТН, ГЕРБ и ДПС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 17.08.2021Коментари (14)2974
©
"Нямам канадски паспорт в себе си. Той и сертификатът ми за гражданство са предадени на канадските власти. Когато видя толкова силна съпротива срещу действията ми като министър, значи наистина съм направил нещо, което е на прав път. Неприятно е човек да трябва да се защитава по цял ден, но аз съм още по-мотивиран от тези атаки. Мотивира ме това, че много бих се радвал, ако за нашите деца политиката вече не е мръсна дума. Явно засягаме големи интереси". Това заяви в студиото на "Здравей, България" министърът на икономиката Кирил Петков.

"Аз дори не съм подавал документи за това гражданство. То е придобито от мен заради моите родители. Направил съм всички стъпки по административен път, за да се откажа от него. Според мен и решение 15 от 1995 г. на Конституционния съд, "чуждото, освен българско, гражданство на едно лице е въпрос на собствен избор. То не е външно натрапено качество на българския гражданин. Когато той желае да участва в упражняването на властта в България, достатъчно е да се освободи от чуждото си гражданство и да запази само българското", коментира Петков.

"Представете си ,че една държава откаже да ви издаде бележка, че сте освободени от тяхно гражданство. Това означава ли, че нашата Конституция трябва да се подчини на акт на чужда държава за нещо толкова важно. Много юристи казаха, че е абсурдно такъв важен въпрос за страната да бъде функция на някакъв административен акт на трета държава", допълни той.

Той коментира и случилото се на КСНС вчера

"Казусът с гражданството ми започна от "Има такъв народ". После те се координираха с ГЕРБ, а вчера го направиха и с ДПС. Почувствах, че съм си свършил работата добре, щом тези партии се координираха толкова бързо. Вчера беше показателно, когато се проведе гласуване дали да участвам в КСНС. Аз не съм постоянен член на този съвет и трябва да се гласува дали да бъда приет. Имах важен доклад свързан с националната сигурност и членовете трябваше да гласуват дали да бъда допуснат до заседанието. Гласовете против бяха от – ГЕРБ, "Има такъв народ", ДПС и БСП. "За" бяха от "Демократична България", формацията на Мая Манолова, президентът и всички останали членове на КСНС", разказа икономическият министър.

"На базата на всички кризи пред които е изправена страната, г-н Карадайъ сметна за редно първият му въпрос да е кога съм се отказал от канадското си гражданство. Този човек стана и си тръгна, защото отговорът не бе даден. Президентът му обясни, че сме се събрали по други теми. Той не поиска да чуе нито един от докладите за бежанската криза, рисковете за бюджета и тези за пенсионната реформа", добави Петков.

"ГЕРБ и ИТН продължиха да говорят, че не са съгласни с актуализацията на бюджета по никакъв начин. Стоях и не можех да повярвам, че това са хората, които са национално отговорни за всички наши бъдещи решения като държава. Недоумявах, когато Тошко Йорданов каза, че COVID-19 пенсиите не го интересуват, а само бежанската криза", обясни още министърът на икономиката.

"Искам да поздравя Румен Радев, защото вчера той беше отговорният политик във връзка с големите теми. Той не позволи Националният съвет да се превърне в дебат за гражданството ми. От негова гледна точка се видя една принципна позиция", каза още Петков.

За актуализацията на бюджета

"Много се страхувам, но не за правителството, страхувам се за хората, които ще очакват подкрепата. Имаме средства, но трябва да бъдат изхарчени. Парламентът трябва да каже – да може да ги изхарчите. Нека направят своите корекции, нека дебатират, но е важно да не вземе да се случи така, че следващата седмица не формират комисии и няма дебат по бюджета. Ще се окаже, че едно следващо служебно правителство трябва да управлява кризи без нито един лев", каза Петков.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В джоба нямал канадски паспорт! Те по джоба те избраха за министър. Ама не провериха у вас ли си си го оставил или в Канада ?
0
 
 
кире,нали си от *хървъртЪ*?Е,като си толкова умен,защо не провери на сайта на канадското министерство как става,АДЖЕБА,това с талимата?Много сте учени,много сте печени,а досега поне 10/десет/ материала с грешки,гешефти,откровени далавери и вътре вие,двамцата от *хървъртЪ*!
+2
 
 
Как един път в тая Държава един политик като сгреши не излезна да се извини на народа и да си признае грешката,само се жалват по телевизиите,смешни сте,оставка...
-4
 
 
Вместо да правим път на кадърни министри, като този, ние всячески търсим начини, да им попречим!? Никога няма да се оправим с това примитивно мислене!
+3
 
 
Моралът на калинките от новите партии е този - щом съм на власт всичко, което правя е напълно законно, никой не може да ми държи сметка.
0
 
 
Щом е толкова координирано те нападат, доста лошичко им е станало... а и след като безмозъчни тролове като този под мен са впрегнати, още по-ясно проличава. Петков показва непрестанно, че в тази държава има и нормални хора, не само тикви.
0
 
 
Голяма атака срещу Кирил Петков.Всички мошеници и крадци се включиха.Явно много ги е притиснал.Точно хора като Кирил Петков са нужни на България.
-2
 
 
Как може такова голямо осиране от радев ве.Нямат ли там поне некви завършили 12 клас ,да им правят поне елементарен бекграунд чек на идиотите който назначават.Тоя шматарок,канадски гражданин с фалшива диплома от харвард,оня кандидат премиера с фалшива диплома от Австрия потвърдено от самия университет,третия с 18 имота без да може да ги докаже.Един нормален има ли от това пишман правителство ??? е*ати държавата,е*ати тъпия матрял !@!!!!
-5
 
 
Г-н Петков,харесвам това,което правите,но въпроса и отговора е само един, Да или Не!Така ще запазиш достойнството си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: